V utorok vyšiel dlho očakávaný tretí album H16 s názvom Rýmy, Hudba a Boh, pričom v rovnaký deň sa na internet dostala aj skladba Na dne, do ktorej si jednašestka pozvala dobrých chlapcov z Mojej Reči. V Česku zas príjemne prekvapil Orion s novou vecou Zkus chodit v mejch botách. Na americkej scéne svojich priaznivcov potešili napríklad Ludacris, Game alebo Wyclef Jean.

Bratislavská formácia H16 sa rozhodla spolu s vydaním spomínanej tretej štúdiovky vypustiť z novinky niekoľko skladieb, pričom jednou z nich bola aj vec Na dne. Do pomalého beatu od Grimasa postupne o svojich problémoch rapujú Majk Spirit, Supa, Otecko a Delik.

Mimochodom, H16 aj Moja Reč sa už o mesiac predstavia na prvom ročníku festivalu Hip Hop Žije, ktorý sa uskutoční 28. a 29. júna na bratislavských Zlatých pieskoch. Vstupenky na podujatie sú k dispozícii na stránke Predpredaj.sk.

H16 feat. Moja Reč - Na dne

Krátko po tom, čo vydal svoju druhú sólovku Vladimir 518, sa prihlásil o slovo aj ďalší člen PSH - Orion. Ten prostredníctvom videa predstavil veľmi osobnú skladbu Zkus chodit v mejch botách v produkcii Beatbustlers, pričom týmto spôsobom zároveň ohlásil svoj pripravovaný sólový album, ktorý má vyjsť v novembri.

Orion - Zkus chodit v mejch botách

A teraz sa už presunieme do zámoria, presnejšie do Kalifornie. Game totiž zverejnil skadbu ‘Til We Meet Again (R.I.P. Frogg) venovanú svojmu kamarátovi Michaelovi “Frogg” Reshardovi, ktorého minulý mesiac zastrelili. Zatiaľ nie je známe, či sa tento vyše sedemminútový track objaví aj na nejakej nahrávke ako napríklad mixtape #OKE: Operation Kill Everything, na ktorom Game momentálne pracuje.

Game - 'Til We Meet Again (R.I.P. Frogg)

Na rozdiel od Gamea, Ludacris má svoj nový mixtape dokončený a už ho aj vypustil medzi ľudí. Nahrávka nesie názov #IDGAF (I Don’t Give A Fuck) a obsahuje desať skladieb s hosťami ako Chris Brown, Young Jeezy, Mac Miller alebo Pusha T. Vy si z tohto tapeu teraz môžete vypočuť titulnú vec a ak budete spokojní, celý mixtape je zdarma k dispozícii TU.

Ludacris - I Don't Give A Fuck

Aj Wyclef Jean prednedávnom predstavil nový tape April Showers, z ktorého sme si už niekoľko skladieb predstavili. Dnes tu máme video k pomalšej záležitosti Bang Bang Bang, v ktorej sa Clef venuje ozbrojenému násiliu panujúcemu v Chicagu.

Wyclef Jean - Bang Bang Bang

Novým klipom sa môžu pochváliť tiež Atmosphere, konkrétne k tracku Ain’t Nobody z ich dva roky starej štúdiovky The Family Sign. Zaujímavosťou tohto videa je fakt, že ho nakrútila fanúšička tejto skupiny, istá Carmela Makela. Slugovi a Antovi sa jej počin pravdepodobne zapáčil, pretože klip zaradili do svojej oficiálnej videografie.

Atmosphere - Ain’t Nobody

Na chvíľu sa ešte vrátime do Kalifornie, pretože po štyroch rokoch sa s novou sólovkou prihlásil Aceyalone. Album sa volá Leanin' On Slick, vyšiel v utorok a obsahuje trinásť skladieb. Ešte pred tým, než sa novinka dostala do predaja, sa ju Aceyalone rozhodol celú streamovať. Nech sa páči.

Aceyalone - Leanin' On Slick

Po krátkej odmlke sa s novým materiálom hlási Roc Marciano, ktorý spojil sily s ďalším undergroundovým kráľom Cormegom. Výsledkom ich spolupráce je výborná skladba Ruff Town, o ktorej produkciu sa už tradične postaral samotný Marc.

Roc Marciano feat. Cormega - Ruff Town

Iba pred týždňom sme tu mali prvý singel z pripravovaného albumu Doe Or Die II, na ktorom momentálne pracuje AZ. Skladba sa volá We Movin’, produkoval ju Statik Selektah a už k nej stihlo vzniknúť aj video.

AZ - We Movin’

Na záver tu máme ešte jeden klip, konkrétne od Saigona. Ten sa rozhodol dodať vizuálnu podobu tracku Rap Vs. Real z jeho vlaňajšieho albumu The Greatest Story Never Told 2: Bread and Circuses. V skladbe sa snaží vysvetliť rozdiely medzi rapom a skutočným životom.

Saigon - Rap Vs. Real

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/H16

Súvisiaci interpreti: H16, Moja Reč