Kariéra 19-ročného mladíka z Brightonu sa rovnako ako kariéra jeho kanadského kolegu, spája so začiatkami na videoportáli Youtube. Maynardov kanál je v súčasnosti siedmym najsledovanejším v Anglicku a jeho debutová nahrávka Contrast (2012) podľa kritikov už teraz prerástla domácu urban a R&B scénu.

Album, ktorý vyšiel na konci júla, sa hneď dostal medzi popredné miesta albumového rebríčka vo Veľkej Británii (pozrite si aktuálny rebríček). Niet sa čo čudovať, keď mu s ním pomáhali skúsené producentské mená ako Pharrell WilliamsStargate či trio The Invisible Men. Poslední spomínaní sa tiež podieľali na spevákovom prvom singli s názvom Can't Say No, ktorý kritika označila ako hravý, zábavný a vraj si ho hneď budete chcieť pustiť znova.

Conor Maynard - Can't Say No

Britské média so zameraním na elektronický pop a modernú hudbu chvália celú platňu Contrast. Časopis Music Week dokonca tvrdí, že sa nahrávka Conora Maynarda čoskoro dočká globálneho úspechu. Zatiaľ sa albumu darí predovšetkým na ostrovoch, kde v UK Album Charte dosiahol najvyššiu priečku, čomu určite pomohla aj podpora druhým singlom Vegas Girl, ku ktorému sa natáčal videoklip v New Yorku.

Conor Maynard - Vegas Girl

Podobnosť Connora Maynarda s Justinom Bieberom možno nájsť aj v inšpirácii starším a úspešnejším kolegom Justinom Timberlakeom a taktiež úspešným aplikovaním najnovších hudobných trendov v ich tvorbe. Ani Connorov album sa totiž nevyhol vlne dubstepu, ktorý sa objavil v jeho skladbe Glass Girl. Portál BBC Music nazval tento song "pokusom o prepísanie Timberlakeovej piesne Cry Me a River pre súčasnú dubstepovú generáciu". A hoci tretím singlom anglického talentu by sa mala stať pieseň Turn Around s hosťujúcim spevákom Ne-Yom, nie je vylúčené, že úspech si získa i zatiaľ bezvideoklipová Glass Girl.

Conor Maynard - Glass Girl (Audio)

Okrem spomínaného Ne-Ya sa na albume objavili i duety s Pharrellom Williamsom (pieseň Lift off) a v songu Better Than You zaznie ďalší britský objav tohto roka, speváčka Rita Ora. Svoje meno spojil Conor Maynard aj s americkou speváčkou a raperkou Nicki Minaj, avšak iba v coververzii, kde si v jemnejšom prevedení zaspieval jej hit Starships.

Conor Maynard - Starships (Nicki Minaj cover)

Conor Maynard - Turn Around feat. Ne-Yo

Foto: Facebook.com/ConorMaynard

Súvisiaci interpreti: Conor Maynard