Fanúšikovia anglicko-írskej chlapčenskej skupiny One Direction si môžu kúpiť minibus, v ktorom sa formácia vozila na turné v roku 2013. Vozidlo značky Volkswagen je štylizované ako dodávka z animovaného seriálu Scooby Doo a v online aukcii ho ponúka automobilový predajca Ashtons v anglickom meste Newton Abbott.

Podľa vedúceho predaja Olivera Coxa je o minibus, ktorý sa im podarilo získať prostredníctvom priateľa speváka Zayna, veľký záujem. Ponuky naň už podľa jeho slov dosahujú takmer 100-tisíc libier (v prepočte takmer 113-tisíc eur). Najvyššiu ponuku však po jej prijatí Ashtons nezverejní.

Prerobenie minibusu do súčasnej podoby stálo svojho času 70-tisíc libier. V jeho vnútri sa nachádzajú vyhrievané kožené sedačky s iniciálami Louisa Tomlinsona a Zayna Malika. Strop vo vnútri je pokrytý stranami z komiksov, zatiaľ čo na vyhrievanej podlahe je koberec. Vo vozidle sa nachádza chladnička, mikrovlnná rúra, širokouhlá televízia, hudobný systém, laserové svetlá a viaceré herné konzoly. Zvonka je nainštalovaných päť kamier.

One Direction pôvodne tvorili Louis Tomlinson, Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne a Zayn Malik. Posledný menovaný však skupinu opustil v marci roku 2015. Pätica sa preslávila v súťaži The X Factor, kde v roku 2010 skončila na tretej priečke.

Na konte majú zatiaľ albumy Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) a Made in the A.M. (2015), ktorý vydali po odchode Malika už len ako štvorica. Získali viac ako dvesto ocenení vrátane siedmich BRIT Awards, siedmich American Music Awards, šiestich Billboard Music Awards alebo štyroch World Music Awards.

Zdroj: SITA
Foto: FB.com/onedirectionmusic

Súvisiaci interpreti: One direction