Ondřej Gregor Brzobohatý a Marta Jandová nakrútili videoklip k ich duetu Je toho moc. Pesnička sa nachádza na spevákovom novom albume Universum, ktorý vyšiel v jeseni a má reflektovať súčasné dianie. Pod klip sa podpísal Benedikt Renč.

Novinka Je toho moc je duetom, ktorý osviežil druhý štúdiový album Universum Ondřeja Brzobohatého. Pesnička má byť reakciou na súčasné dianie. "Médiá nás často zahlcujú viac či menej nepodstatnými informáciami," hovorí Ondřej Brzobohatý. "Častokrát dokonca vyvolávajú strach," dodáva. Mnohé z nich môžu dokonca slúžiť na manipuláciu verejnosti, myslí si umelec.

Fotograf, kameraman a režisér Benedikt Renč dal videoklipu výrazný čiernobiely výtvarný vizuál, ktorý necháva vyniknúť hudobnú dynamiku i samotný text piesne. "Je čas myslieť vlastnou hlavou a byť sám sebou. Zbavme sa diktátu davu a strachu z toho, že vykročíme vlastnou cestou," - asi tak by sa dali zhrnúť základné myšlienky textu duetu Je toho moc


"Ľudia sú všetkým už natoľko zhypnotizovaní, že často zabúdajú na zdravý rozum a v mnohých prípadoch i na prirodzenú ľudskú slušnosť. Ako by sa zabúdalo, že máme slobodnú možnosť vyberať a voliť podľa seba," hovorí o piesni Ondřej Brzobohatý.

A hoci jeho desaťpiesňový album Universum vyšiel už v októbri, do života bude uvedený až 28. februára. Stane sa tak na koncerte v pražskom Lucerna Music Bare. Hosťami koncertného krstu budú Vojtěch Dyk a dychová sekcia pod vedením Miroslava Hloucala.

Prečítajte si: Ondřej G. Brzobohatý vydáva album Universum. Je hudobne odvážnejší, tvrdí



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka vydavateľstva Supraphon Adriána Čahojová. Dodané informácie sme spracovali a doplnili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Marta Jandová, Ondřej Brzobohatý