Kvalitné hudobné počiny nevznikajú iba v ďalekom zahraničí. U našich západných susedov sa nedávno zrodil projekt Klara., ktorý má na svedomí speváčka Klára Vytisková známa z kapely Toxique. Vypočujte si jej nový singel Survival, na ktorom sa podieľalo aj slovenské štúdio LittleBeat.

Vo vani, v posteli, pri raňajkách, na skúške s kapelou alebo v aute. Všade tam chcela speváčka Klara. zachytiť, aké skvelé je byť s niekým, koho človek miluje. Výsledkom je videoklip k piesni Survival, ktorý podľa dostupných informácií predznamenáva jej sólový debut. Eponymný album by mal vyjsť v marci, následne ho predstaví na turné s čisto dievčenskou kapelou, ktorej zostavu však zverejní až po vydaní novinky. Zárukou kvality a moderného zvuku je v jej prípade spolupráca s renomovaným slovenským štúdiom Littlebeat, ktoré stojí za nahrávkami Celeste Buckingham, Nely Pociskovej či Zdenky Prednej.

Svieža oslava manželského života

Hlavnými postavami videoklipu Survival, ktorý vznikol v produkčnej spoločnosti PunkFilm, sú Klára a jej manžel - popredný český bubeník Roman Vícha. Práve k nim domov sa na niekoľko dní nasťahoval filmový štáb, aby manželský pár natáčal od rána do večera. "Pesnička, rovnako ako klip, je o intenzívnom vzťahu. Keď som sa s Romanom zoznámila, bola som tak šťastná, že som prestala mať potrebu skladať nové veci. Teraz ale náš vzťah dostal nový rozmer, ktorý ma inšpiruje. A to všetko som chcela do videa a piesne dať," hovorí Klara.

Nejakú dobu hľadala filmový štáb až našla režiséra Štěpána Vodrážku. "Som čerstvo ženatý a téma manželstva pre mňa teda ešte v živote nebola taká aktuálna ako teraz. Keď mi Klára prvýkrát povedala, že Survival je o nej a Romanovi, o manželstve a o tom, aké skvelé je byť s niekým, koho človek miluje, tak som vedel, že je to presne moja téma," dodal režisér.

Kláru s Romanom nakoniec podla svojich slov natáčal úplne všade a pri všetkom. "Zachytiť a natočiť tak osobnú a dôvernú vec ako je vzťah, je myslím veľmi náročné, ale s takými skvelými ľuďmi to bolo vlastne nakoniec úplne jednoduché a prirodzené. Točili sme v mikroštábe a celé to prebiehalo skôr ako víkend strávený s kamarátmi. Za to, ako veľmi sa nám obidvaja pred kamerou otvorili a odhalili, im patrí môj veľký obdiv a rešpekt."


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Miroslav Helcl.

Foto: Julie Hrnčířová