Skupina Metalinda, tento rok oslavujúca 35 rokov na scéne, sa z nedávno vydaného albumu rozhodla zviditeľniť skladbu Asi mi chýba sex, ku ktorej nakrútila videoklip v centre Košíc. Hneď v jeho úvode si divák môže prečítať, že klip je fikcia, text je v metaforách a že "neskúšať doma". Ani po dopozeraní videa však nie je úplne jasné, čo vlastne nemáte doma skúšať.

"Dali sme von videoklip ku skladbe Asi mi chýba sex, ktorá je na našom novom albume. Fanúšikom ňou chceme pripomenúť staré dobré časy Metalindy," hovorí o novinke líder skupiny Peter Sámel. Kulisou pre rockové besnenie členov kapely je denný ruch v historickom centre Košíc. Hudobníci sa v ňom prechádzajú s gitarami uličkami mesta a frontman Andy Hudák si pospevuje "Asi mi chýba sex". Stretávajú pritom skupinku mladých mažoretiek a pristavili sa aj pri svadobčanoch.

Andy Hudák, Metalinda, videoklip Asi mi chýba sex Zdroj: Peter Sámel ml.

S gitarou v sprchovom kúte

"Z natáčania máme veľmi príjemné zážitky. Točili sme v celom centre, kde práve vtedy prebiehali Dni mesta Košice. Každý deň sa v meste niečo dialo, my sme tam behali s kamerou, ľudia sa zapájali do nakrúcania, bavili sa s nami. V klipe sa objavili mažoretky, náhodná Košičanka za bicími, dokonca sme sa primotali aj ku svadbe v košickom Dóme svätej Alžbety. Poňali sme to formou zábavy, atmosféra bola výborná, čo určite cítiť aj z tohto videoklipu natočeného vo všetkej počestnosti," smeje sa Peter Sámel.

Videoklip je plný bizarných obrazov s rockovým klišé, keď sa do pol pása nahý gitarista objavuje, samozrejme aj so svojím nástrojom, v sprchovom kúte, alebo keď spevák obklopený mladučkými mažoretkami spieva oduševnene slová piesne o sexuálnom nedostatku.


Pesnička si vyslúžila na Youtube pozitívne reakcie od fanúšikov. "Tak to je teda super paľba. Vynikajúci text, vynikajúca hudba (veľmi sa mi páči taká surovosť gitár), video perfektné. Zostaňte na tejto vlne - latka je postavená dosť vysoko!!!" Niektorí skladbu prirovnávajú k starým dobrým časom Metalindy, keď post speváka zastával Paľo Drapák. V absolutnej menšine je fanúšik, ktorý skladbu ohodnotil slovami: "Som si hovoril, kam môže klesnúť rocková legenda, už to viem...". 

Koľko krstov, toľko krstných otcov

Albumová novinka Metalindy s názvom Moja hviezda žije prechádza procesom uvedenia do života veľmi nezvyčajne. Na každom koncerte skupiny sa koná krst s iným krstným otcom. Jedným z nich bola aj hokejová legenda Dominik Hašek, ktorý album pokrstil na pivnom festivale Pod komínem v Záhliniciach pri Kroměříži.

"Sme veľmi radi, že pozvanie prijal a náš nový album tam pokrstil Dominik Hašek, absolútna hokejová legenda a obrovský človek, takže verím, že aj náš album bude taký úspešný, ako jeho skvelá kariéra. Po krste si ľudia vyskandovali hymnu, tak sme im zahrali slovenskú a premiéru mala česká v našej rockovej verzii, ktorú spievali už úplne všetci s rukami nad hlavou," vraví Peter Sámel. Hymna Slovenskej republiky v podaní Metalindy má pritom na Youtube viac ako 2,3 milióna pozretí.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka kapely Natália Novotná. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Peter Sámel ml.

Súvisiaci interpreti: Metalinda