Na hudobnej scéne pôsobí už takmer 60 rokov a stále koncertuje, no teraz Rod Stewart priznáva, že pomaly plánuje svoj odchod do rock'n'rollového dôchodku. Hudby sa však vzdať nechce a fanúšikovia sa nemusia obávať, že by sa v súčasnosti stiahol zo scény. Chce sa však zamerať na jazzové štandardy.

"Je to bližšie, ako by ste si mysleli," odpovedal Rod Stewart denníku The Sun na otázku o jeho dôchodkových plánoch. "Myslím si, že vždy budem spievať, ale toto nemôžem robiť navždy. Pomaly prichádza čas, keď si poviem - v poriadku, odlož obtiahnuté nohavice a všetky tie zábavné kostýmy," uviedol Rod Stewart, ktorý vo svojich 74 rokoch stále koncertuje. Aj v súčasnosti absolvuje britské turné, pričom koncom augusta ho čaká séria siedmich koncertov v USA. 

Oddych v podobe jazzových štandardov

Hudobník a spevák priznal, že už absolvoval rozhovory ohľadom šou, v ktorej by spieval skladby Great American Songbook, čo je termín združujúci najväčšie populárne hity a jazzové štandardy v Amerike z prvej polovice 20. storočia. "Chcem sa pohnúť ďalej a robiť Great American Songbook. Priznám sa, že som mal minulý týždeň stretnutie ohľadom robenia všetkých tých jazzových štandardov v Albert Hall. Je to bližšie, ako si myslíte. Ale dôchodok? Nie. Ten rock'n'rollový? Áno," uzavrel Rod Stewart. 

Z koncertných pódií sa plánujú vytratiť tiež rovesníci Roda Stewarta ako Ozzy Osbourne či Elton John, ktorý si však ešte pred dôchodkom naplánoval turné s 300 koncertmi, čo Stewart označil za "cvičenie pre získanie peňazí". Za tieto slová sa britskej megahviezde však neskôr ospravedlnil, hoci dodal: "Určite nechcem absolvovať 300 koncertov a potom ísť na dôchodok. Vytratím sa ako starý vojak, ktorým som."


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: John Shearer/Invision for Capitol Records/AP Image

Súvisiaci interpreti: Rod Stewart