Cigánski diabli vymenili letné dovolenky a oddych za aktívne koncertovanie. Úspešná spolupráca s filharmonickým orchestrom Deutsche Kammerphilharmonie Bremen im priniesla veľký ohlas u hudobných expertov a vyvolala obrovský záujem aj u nemeckého publika.

Oba koncerty (16. a 17. augusta) boli viac ako mesiac vopred beznádejne vypredané. V priebehu niekoľkých dní sa predalo viac ako 10-tisíc lístkov. "Excelentná flexibilita a virtuozita, to sú tie atribúty, prečo sme si pozvali k spolupráci Cigánskych diablov," vyjadril sa na margo spoločných koncertov umelecký manažér bremenských filharmonikov Hans Otto. Dirigent orchestra Alex Prior veľmi ocenil vzájomnú umeleckú synergiu: "Spolupracovať s Cigánskymi diablami je úplne skvelé, stačí vzájomný očný kontakt a hráme presne to, čo od nás obecenstvo očakáva - krásnu hudbu."

Orchester Cigánski diabli tiež pre svojich fanúšikov pripravil nový album pod názvom Carmen od Georga Bizeta. "O našom orchestri je známe, že sa venujeme fúziám a spájaniu rôznych žánrov. Tým, že všetci členovia orchestra sa nevenujú čisto len cigánskej hudbe, ale vyštudovali klasickú hudbu na konzervatóriu, tak sa klasická hudba stala neodmysliteľnou súčasťou našej koncertnej činnosti. Myslím si, že titul Carmen je toho dôkazom a obrovskou výzvou pre náš orchester. A to z dôvodu, lebo klasický autor George Bizet čerpal námet, ale aj hudobné motívy z nášho etnika, tak sme si povedali, že skúsime preniesť zase autorovo dielo do dnešnej doby a v ponímaní cigánskych umelcov. Poslucháči si budú môcť vypočuť známe árie z tejto opery v netradičnom prevedení," hovorí za Cigánskych diablov Ernest Šarközi.

Už v týchto dňoch pripravujú Cigánski diabli jedinečné celoslovenské turné s tanečnými sólistami zo svetoznámeho cirkusu Cirque du Soleil. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť na dokonalú šou v spojení hudobnej virtuozity a tanečného majstrovstva.

Predpredaj vstupeniek odštartuje už čoskoro prostredníctvom služby Predpredaj.sk.

Zdroj: PR
Foto: Ciganskidiabli.sk

Súvisiaci interpreti: Cigánski diabli, Cirque du Soleil