Streľba, násilie, slang, rasizmus.... To všetko môže človek počuť na novom albume skupiny 50 Cent. Album sa dá prirovnať k ostatným kapelám štýlu rap, ničím totiž nevyniká z radu okrem toho, že na albume sa podieľali Eminem a Dr.

Streľba, násilie, slang, rasizmus.... To všetko môže človek počuť na novom albume skupiny 50 Cent. Album sa dá prirovnať k ostatným kapelám štýlu rap, ničím totiž nevyniká z radu okrem toho, že na albume sa podieľali Eminem a Dr. Dre. Dúfam, že sme dostatočne naznačili, ktorým smerom sa album uberá.
Streľba, násilie, nie je ničím novým v novodobých rapových kapelách. Bez tohto siláckeho doplnku by sa totiž ťažko ich skladby objavili na soundtracku k filmu 8 Mile, kde stvárnil hlavnú úlohu už spomínaný Eminem. V skladbe Patiently Waiting bolo počuť dokonca i respirátor - prístroj na pomoc pri dýchaní, ktorý by sa zaiste zišiel i niektorým poslucháčom : )
Album je viac šikovným ťahom producentov Dr. Dre &# Eminema, nakoľko sa mohli umelecky realizovať a zároveň i nahrabať nejakú tú kôpku na svoje bankové účty. 50 Cent by asi bez šikovných manažérov ďaleko na trhu nezašiel, i keď ide o veľmi dobrú kapelu, kde bolo pre Dr. Dre a Eminema zaiste česť si zahrať.
Many man je skladba, kde okrem drsnosti zaznejú i reálne výstrely a je zároveň výpoveďou o odcudzení spoločnosti a sveta.
Pieseň, ktorá vás ako tak preberie sa volá In Da Club, ale tiež nevyniká zo sivého priemeru a ani z celého albumu.
Štýl ťažkého rapu je vlastný každému americkému obyvateľovi tmavej pleti, a preto je veľmi zaujímavé, že momentálne za najlepšieho rapera kritiky označujú „bieleho“ Eminema. Pôvodne černošská rapová hudba je teda zastúpená bielym predstaviteľom, ale aj to môže byť iba šikovný reklamný ťah vydavateľstva. Dôležité predsa je, aby sa album dobre predával.
Z hľadiska hudobnej kvality je na tom omnoho lepšie soundtrack k filmu 8 Mile. Moje hodnotenie je 3/10. Na albume 50 Cent, nájdete skladby ako In Da Club, Patiently Waiting s Eminemom, Don´t Push Me tiež s Eminemom a Lloyd Banks of G Unit a bonus cuts.

Tracklist:
01. Intro
02. What Up Gangsta
03. Patiently Waiting
04. Many Man (Wish Death)
05. In Da Club
06. High All the Time
07. Heat
08. Ig I Can´t
09. Blood Hound feat. Young Bukc of G Unit
10. Back Down
11. P.I.M.P.
12. Like My Style feat. Tony Yayo of G Unit
13. Poor Lil Rich
14. 21 Questions feat. Nate Dogg
15. Don´t Push Me feat. Lloyd Banks of G Unit and Eminem
16. Gotta Make It To Heaven Bonus cuts
17. Wanksta
18. U Not Like Me
19. Life´s On the Line

Zdroj: TS MusicServer