Možno to nie je celkom pravda, ale pokiaľ moja pamäť siaha, nepamätám si, že by bol vytvorený videoklip na pokračovanie. Prežívame však 21.

Možno to nie je celkom pravda, ale pokiaľ moja pamäť siaha, nepamätám si, že by bol vytvorený videoklip na pokračovanie. Prežívame však 21. storočie a zdá sa, že je v ňom možné úplne všetko.
Pred časom ponúkol Moby k pesničke In This World vynikajúci videoklip, ktorého hlavnými hrdinami boli malí zelení mimozemšťania. Rozhodli sa navštíviť našu planétu, no za miesto pristátia si celkom nešťastne vybrali malé pokojné americké mestečko. Nevšimol si ich vtedy takmer nikto. A tak to zabalili, naštartovali „tanier“ a vrátili sa domov. V hlave sa im už pravdepodobne vtedy rojili nápady, ako sa na Zem vrátia a všetkým to ešte ukážu. Ten čas nastal.
Moby prichádza s novým vynikajúcim singlom nazvaným Sunday. A spolu s touto skladbou sa na Zem vracajú i roztomilé zelené príšerky. A už vôbec nič nenechávajú na náhodu. Zamieria si to rovno do Los Angeles a do Hollywoodu.
Moby sa v úvode videoklipu obmedzil na malý televízny rozhovor. Ten prebieha na obrazovke v bare, kde si to malí návštevníci namierili. Tam ich okamžite spozorujú návštevníci. A kolotoč úspechu sa môže začať.
Je jasné, čo urobí Američan, ktorému nesmrdí žiadny dolár, ktorého farba sa tak nápadne podobá farbe mimozemšťanov. Podpíše s nimi exkluzívnu zmluvu. Kompletná štvorica návštevníkov sa tak okamžite objavuje na titulných stranách novín, na bilboardoch, ktoré lemujú cesty, v reklamách i televíznych reláciách. Biznis je predsa biznis. Amerika sa môže zblázniť. Svojim novým hosťom nedajú ani poriadne vydýchnuť. Napchávajú ich jedlom, lejú do nich nápoje a tvária sa v ich spoločnosti nesmierne šťastne. A malí návštevníci si to užívajú. Navštevujú párty, noblesne sa prechádzajú po červených kobercoch, prevážajú sa v limuzínach a priberajú.
Jediným, komu ešte ostala triezva hlava, je samotný Moby, ktorý sa v druhej časti videoklipu objavuje i medzi účinkujúcimi a zo všetkého sa neveriacky chytá za hlavu. Veľká šou pokračuje počas celej pesničky.
Možno tento videoklip vznikol preto, že pri tvorbe toho predošlého ostala kopa nevyužitého materiálu a bolo by hriechom ho nepoužiť. Je však pravdepodobnejšie, že v Mobyho hlave sa tento príbeh na pokračovanie rozložil už dávnejšie a jeho zámer nadobudol opäť reálny rozmer. Nech to bolo akokoľvek, nedá sa nikomu uprieť fakt, že k veľmi dobrej pesničke vznikol vynikajúci a hlavne originálny videoklip.
Divák v ňom môže nájsť zábavu i poučenie. Výborné. V závere videoklipu nasadajú hostia z inej planéty do svojho korábu. Ten sa pod ich nadváhou ledva zdvihne z povrchu zemského, ale nakoniec predsa len odletia domov. Možno však iba zhodiť nabraté kilogramy, aby sa v plnej kráse mohli celkom nečakane opäť vrátiť späť na Zem. Kto vie, možno už na budúci mesiac, v jeden príjemný slnečný deň, zažiaria spolu s Mobym na jeho pražskom koncerte.

Zdroj: TS MusicServer