Londýn. Tajomná, ale hlavne príjemná letná noc. Napriek tomu, že vonku je pod mrakom a neznesiteľné teploty nehrozia, v exkluzívnom nočnom klube to vrie.

Londýn. Tajomná, ale hlavne príjemná letná noc. Napriek tomu, že vonku je pod mrakom a neznesiteľné teploty nehrozia, v exkluzívnom nočnom klube to vrie. Klimatizácia pracuje na plné obrátky. I vďaka nej je vo vnútri príjemne. Skôr, než sa objaví pravá londýnska hmla a mládež sa rozuteká za ďalšími zážitkami, treba sa odviazať. A je to veľmi jednoduché, keď sa z bední rinie zvuk hitov If Feels So Good, či Sky. A návštevníka nemôže postihnúť nič lepšieho, ak sa ich autorka objaví na pódiu v plnej kráse. Chvíľu spieva, chvíľu čaruje s platňami. Volá sa Sonique.
Niečo takéto sa dialo pred niekoľkými rokmi v ktoromsi z londýnskych klubov. Dáme menom Sonique bolo odrazu za mixovacími gramofónmi tesno a tak nahrala vlastnú platňu. S veľkým úspechom. A potom sa po nej zľahla zem. Dnes je však všetko inak a situácia, ktorá sa odohrala pre niekoľkými rokmi sa môže hravo zopakovať. Sonique je späť a prichádza s novým, v mnohom ešte lepším albumom, než pred tými niekoľkými rokmi.
Tanečná hudba. Môže byť rôzna. Duniace kaleráby, ktoré prebehnú éterom a o dva mesiace si ich nikto nepamätá. Ale tanečná hudba môže byť urobená i veľmi kvalitne. A Sonique produkuje naozaj veľmi kvalitnú muziku. Takto kvalitný album som naposledy počul vtedy, keď som si prehral album skupiny Kosheen. Zaujímavý od prvej po poslednú skladbu.
Najväčšia dynamika sála zo samotného začiatku albumu. Tam sa poukladali tie najrýchlejšie a zároveň najkvalitnejšie skladby. Neznamená to však, že by zvyšok albumu nestál za nič. Naopak. Ide o rovnaký postup aký speváčka zvolila už pri svojej debutovej platni. Lenže tam poslucháč niekde v polovici prichádzal k pocitu, že všetko živé sa niekam vytratilo a album doslova iba dohráva. To sa našťastie nového albumu netýka. Po hudobnej stránke je dosť podobný tomu predošlému.
Sonique neprekročila svoj vlastný tieň. Ale i napriek tomu dokázala prichystať veľmi živelný a príjemný album. Podobných interpretov je veľmi málo. Z tohoto albumu sa skutočne každá skladba môže stať singlom a niet pochýb, že veľmi úspešným.
Sonique je zabehnutou značkou, ktorá nevyšla z módy ani napriek tomu, že dva roky nedala o sebe počuť. Vydanie albumu si naplánovala na tú najvhodnejšiu chvíľu. Kde inde by mohli jej kvalitné tanečné piesne rezonovať viac, než na letných diskotékach.
Rovnako prekvapí i technická stránka tohoto produktu. Zvuk je veľmi čistý a hudba veľmi moderná. O speváckom výkone hádam ani netreba diskutovať. Sonique má hlas, ktorý je netuctový a nestratí sa medzi ostatnými. Myslím si, že lepší tanečný album pred nadchádzajúcim letom ani nemohol vyjsť.

LINKY: www.sonique.co.uk
Celkový čas: 61:29

TRACK LIST:
01. Alive
02. Hold Me Now
03. Can´t Make Up My Mind
04. Magic
05. Love Washes Away
06. Will You Want Me
07. Freefalling (Mum´s Favourite)
08. Right Here You An´I
09. Seriously
10. You´re The Reason
11. Born To Be Free
12. Please
13. I´m Gonna Love You

BONUS TRACK:
Can´t Make Up My Mind (Sonique Beatmix)

Zdroj: TS MusicServer