Energia, aká plynie z albumov Macy Gray, sa hľadá skutočne ťažko. Možno je to kvôli jej neopakovateľnému hlasu, možno kvôli originálnej a do poslednej noty prepracovanej muzike.

Energia, aká plynie z albumov Macy Gray, sa hľadá skutočne ťažko. Možno je to kvôli jej neopakovateľnému hlasu, možno kvôli originálnej a do poslednej noty prepracovanej muzike. A živým nástrojom, ktoré to celé umocňujú. Ak si niekto myslel, že Macy Gray by mohla prísť s čo i len o trochu horším albumom, než bol ten predošlý, mýlil sa.
Hoci ide o tretí radový album tejto speváčky, ešte ani raz sa nestalo, že by ten nasledujúci album bol horší, než ten predošlý. Naopak. Macy si je dobre vedomá svojich kvalít a na albumoch maká dovtedy, kým s výsledkom nie je maximálne spokojná.
Album The Trouble With Being Myself uviedol do života singel When I See You. Trochu zlý ťah, pretože na albume sú omnoho výraznejšie a jasné hity. To však neznamená, že by to nebola kvalitná pesnička. Pri tomto albume sa aj tak dá jednoznačne povedať, že každá z piesní, ktoré na ňom sú, je jasným hitom. Macy však opäť prišla s niečím výnimočným.
Prvú polovicu albumu necháva ležérne plynúť. Poslucháč si môže vychutnávať každú notu, každý nádych, každý nástroj. A presne v momente, keď by to už mohlo začať pôsobiť unavujúco, nastáva výbuch.
Skutočná šou totiž začína až v druhej polovici albumu. Pesničky sú dynamické. V mnohých prípadoch doplnené o fascinujúce zbory. Prekvapenie prichádza s každou sekundou, s každou ďalšou skladbou. Fenomenálny prechod zo skladby Happiness do skladby Spechless.
Na konci dvanástej skladby až vyrazí dych zistenie, že album je na konci. Nutkanie je neovládateľne. Treba si ho pustiť znova.
Macy Gray je výhradnou autorkou textov. Tie sú tak emotívne, až to mrazí. V mnohých prípadoch sa podieľala i na hudobnej stránke pesničiek. Vynikajúca čierna muzika.
A živá! Originálny hlasový prejav. Je isté, že Macy vydala zatiaľ svoj najlepší album. Je však tiež isté, že o nejaký čas sa to isté bude rozprávať o jej novej produkcii. Je netuctová, je skvelá. Mohly by vydávať albumy každý týždeň.

LINKY: www.macygray.com
Vydavateľstvo: Sony Music, 2003.
Celkový čas: 48:57

TRACK LIST:
01. When I See You
02. It Ain´t The Money (feauturing Pharoahe Monch)
03. She Ain´t Right For You
04. Things That Made Me Change
05. Come Together
06. She Don´t Write Songs About You
07. Jesus For A Day
08. My Fondest Childhood Memories
09. Happiness
10. Speechlees
11. Screamin´
12. Every Now And Then

Zdroj: TS MusicServer