Je jasné, že ak sa okolo interpretov točia správni ľudia, dokážu svojich zverencov pretlačiť na medzinárodný trh i napriek tomu, že pochádzajú z hudobne "nezaujímavej" krajiny.

Je jasné, že ak sa okolo interpretov točia správni ľudia, dokážu svojich zverencov pretlačiť na medzinárodný trh i napriek tomu, že pochádzajú z hudobne "nezaujímavej" krajiny. Úprimne. Aké meno niekoho napadne, keď sa povie Poľsko. Možno Maryla Rodowicz, ktorú za bývalých čias u nás predstavil František Janeček. Ale na tú si skôr spomenú tí skôr narodení. Hoci v Poľsku je stále veľkou hviezdou. Tí mladší možno v poslednom čase zaznamenali meno Edyta Gorniak a hudobní labužníci možno zaplesajú nad menom Kayah.
Kapela Myslovitz pochádza rovnako od našich severných susedov a na svojom konte majú niekoľko významných úspechov. Tým najväčším je pravdepodobne hosťovanie na koncertoch kapely Simply Red v úlohe predskokana.
V domovskej krajine vydali už päť albumov. A ten posledný im otvoril cestu do sveta. Nedávno prestúpili k novému vydavateľovi, ktorý ich posledný album vydáva v angličtine na svetový trh. Konečne...
Myslovitz je najčastejšie prirovnávaný ku kapele Coldplay. A to bez zbytočného zveličovania. Rovnako príjemná a inteligentná rocková muzika. Prevažujú pomalé skladby s vynikajúci textami.
Artur Rojek, jednoduchý chlapec z banského mesta je výborný spevák. Zbytočne sa nesilí. Predvádza iba to, čo skutočne vie. Príjemný spev, ktorý nenudí a neuráža. Má to jednoducho v hrdle. Kapela je geniálne zohratá. Korova Milky Bar je jednoznačne najlepší album, aký kapela Myslovitz vo svojej kariére vydala. Zaujímavý pre poslucháča by bol i vtedy, keby sa na našom trhu objavil aj v originále. Je škoda, že sa na anglickej verzii neobjavila aspoň jedna pôvodná verzia. To je však asi o inom.
V každom prípade, v angličtine bude mať otvorené dvere do celého sveta. Ostáva len veriť, že bude vynaložené maximálne úsilie na jeho kvalitnú propagáciu, pretože si to jednoznačne zaslúži. Keby nebolo jasné, odkiaľ táto kapela pochádza, asi len veľmi ťažko by niekto správne odhadol, že sú z Poľska. Majú totiž svetový zvuk. Ale takých interpretov máme aj u nás doma. Len asi stále chýbajú ľudia, ktorí by ich dostali vonku. A to je škoda. Nech nikoho neodradí, že Myslovitz sú Poliaci. Ich album je skutočne výborný. Ako Coldplay...

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2003
Celkový čas: 63:34
Linky: www.myslovitz.pl

TRACK LIST:
01. Man Of Glass
02. Dreamsellers
03. Sound Of Solitude
04. Acidland
05. Townboys
06. Korova Milky Bar
07. The Melancholy Tower
08. A Few Mistakes Made By Good Parents
09. Behind Closed Eyes
10. For You
11. Throghout Life In 10 Seconds
12. Us
13. I´d Like To Die Of Love
14. Bonus

Track: Postcard From An Aiport

Zdroj: TS MusicServer