Občas sa vo svete hudby dejú aj prekvapenia. Aspoň čiastočné. Thaliu väčšina hudobných konzumentov pozná ako interprétku kalerábových hitov s latinským nádychom.

Občas sa vo svete hudby dejú aj prekvapenia. Aspoň čiastočné. Thaliu väčšina hudobných konzumentov pozná ako interprétku kalerábových hitov s latinským nádychom. Ako predstaviteľku slimačích telenoviel. Jednudocho ako niekoho kto sa snaží uchytiť v každom odvetví a pritom ani v jednom z nich tá práca nie je dokonalá.
Thalia je taká o trochu lepšia Natalia Oreiro. Bŕŕŕ! Ibaže i táto žena dokaže niekedy šokovať. A príjemne. Jej nový album je skutočne čiastočným prekvapením. Zo začiatku určite. Žiadne nepočúvateľné hopsandy. Víkendové hity, ktoré v piatok zažiaria a v nedeľu zhasnú. Thalia prichádza s inteligentnou RnB muzikou. A tento prejav jej sedí. Samozrejme, nič originálne to nie je. Taký klon Jennifer Lopez a Janet Jackson. Ale ten posun vpred je v prípade tejto dámy naozaj citeľným a príjemným šokom.
Bude veľmi ťažké osloviť takouto muzikou tých, ktorí šaleli z jej predošlej tvorby. Nepresvedčí ani milovníkov uvedeného druhu hudby. Je ale záslužné, že sa dievča snaží.
Zaskakujúco dobrá je už prvá skladba I Want You. Vo veľmi kvalitnom duchu album pokračuje ďalej. Vrchol prichádza so skladbou číslo šesť What´s It Gonna Be Boy? No, dievčatko, skutočne klobúk dolu. A potom to už iba upadá. Prvotný príjemný šok sa odrazu mení na šok skutočný. Nasleduje "oddelenie" klasický pop. Netrvá však dlho a Thalia sa opäť vrhá do hlbín druhotriednej tanečnej hudby. Mixy, remixy a iné halucinogénne omáčky, ktoré prvotný dojem dokonale kazia.
Celkom nepochopiteľné je zaradenie niekdajšieho hitu Tu Y Yo v anglickej verzii. Rovnako zbytočné sú i španielské verzie niektorých skladieb z albumu. Sú iba dve možnosti, prečo Thalia postupovala takto. Alebo potrebovala zaplniť niečím inak vcelku príjemný album, alebo ju k takémuto kroku viedol strach. Strach z toho, že jej rozpálení priaznivci jednoducho nepríjmu túto radikálnu zmenu a tak im ponúkla niekoľko hopsacích kúskov navyše.
Na albume je 14 skladieb a rovnou polovicou z nich táto žena dokázala, že z nej niečo môže byť. Bohužiaľ, tou druhou polovicou sa vrátila do starých zhrdzavených koľají komerčnej muziky. Škoda. Mohlo sa totiž stať, že by ju začali brať vážne i poslucháči tej "normálnej" muziky. Možno nabudúce. Je len otázne, či nejaké nabudúce ešte bude.

Vydavateľstvo: Virgin/EMI, 2003
Celkový čas: 57:05
Linky: www.thalia.com; www.emilatin.com; www.virginrecords.com

TRACK LIST:
01. I Want You (feat. Fat Joe)
02. Baby, I´m In Love
03. Misbehavin´
04. Don´t Look Back
05. Another Girl
06. What´s It Gonna Be Boy?
07. Closer To You
08. Save The Day
09. Tu Y Yo (English Version)
10. Dance Dance (The Mexican) Hex Hector Club Mix
11. Me Pones Sexy (I Want You) feat. Fat Joe
12. Alguien Real (Baby, I´m In Love)
13. Cerca De Ti (Closer To You)
14. Toda La Felicidad (Don´t Look Back)

Zdroj: TS MusicServer