Časy, keď deväť hrdzavovlasých súrodencov vypredávalo štadióny a veľké haly (i tú bratislavskú) sú našťastie v nenávratne. Samozrejme, tak ako každý iný, i skupina Kelly Family občas zalapá po dychu a vydá album, po ktorom siahnú len tí najvernejší priaznivci.

Časy, keď deväť hrdzavovlasých súrodencov vypredávalo štadióny a veľké haly (i tú bratislavskú) sú našťastie v nenávratne. Samozrejme, tak ako každý iný, i skupina Kelly Family občas zalapá po dychu a vydá album, po ktorom siahnú len tí najvernejší priaznivci. Ten posledný vydali pred dvoma rokmi a na na novom vraj úpenlivo pracujú (načo?). Žiť však z niečoho treba i komnaty rozľahlého zámku treba z niečoho zaplatiť. A tak sa občas z ničoho nič objaví sólový projekt niektorého z členov kapely. Ešte šťastie, že sólové platne nevydávajú všetci. To by bol nimi hudobný trh doslova zamorený. Možno postupne.
Tento raz to však prišlo na Paddyho. Chlapec povyberal zo šuflíka pesničky, ktoré mu kapela svojho času určite odmietla, vybral z nich to, čo považoval na najlepšie (jeho subjektívny názor), rýchlo zložil niečo nové, odel to gitarového oblečku a poďho s platňou na trh.
Na úvod booklet. Je plný kresieb s kresťanskými motívmi. Anjeli sa bijú s čertami, postavy so svätožiarou nad hlavou sa vznášajú v oblakoch. Náboženstvo je i témou niekoľkých piesní. Ale späť k bookletu. Ponúka samozrejme texty, niekoľko nekvalitných, odstrašujúcich fotografií a Paddyho "čarovný" úsmev, za ktorý by ho určite pochválili štyria z piatich zubných lekárov.
Hudba na albume je neoriginálna a mdlá. Paddy sa síce snaží vybočiť zo zabehnutých kellyovských koľají, ale tým, že pridal trochu gitár, sa mu to vôbec nepodarilo. Primitívne dojáky sú navlas podobné tým, ktoré rodina produkuje ako na bežiacom páse.
Jeho spevácky výkon v ničom nezapôsobí. Prišiel, postavil sa pred mikrofón, odspieval a odišiel. Žiadne emócie. Nuda a chlad. Presne o tom je kompletný sólový album Paddy Kellyho. Vrcholom nevkusu je "detská riekanka" Knick - Knack - Paddy - Wack.
Albumu chýba hit. Akákoľvek (hoci i podpriemerná) chytľavá pesnička. Všetko sa zlieva do akejsi neidentifikovateľnej hudobnej lávy, ktorú si poslucháč pust í raz a na CD začne sadať prach. Album nepríjemný ako oči, ktoré hľadia z titulnej strany bookletu. Žiadna pozitívna nota. Zbytočne vyhodené peniaze.

Vydavateľstvo: Universal Music / Polydor, 2003
Celkový čas: 50:42
Linky: www.paddykelly.com

TRACK LIST:
01. Living In The Line Of Fire
02. Money Making Machine
03. Pray Pay Pray
04. Rain Of Roses
05. No Fuzz, No Buzz, Back To Rock´ N´ Roll
06. When You Sleep
07. Thanking Blessed Mary
08. Knick - Knack - Paddy - Wack
09. Search For Truth
10. Movie
11. Hope

Zdroj: TS MusicServer