Gýčovo ružový obal tejto kompilácie skôr odradí od jej kúpy, než by niekoho pritiahol. Ak totiž obal skutočne predáva, tak v tomto prípade to naozaj neplatí.

Gýčovo ružový obal tejto kompilácie skôr odradí od jej kúpy, než by niekoho pritiahol. Ak totiž obal skutočne predáva, tak v tomto prípade to naozaj neplatí. Stačí však CD otočiť na druhú stranu a zamerať sa na zoznam skladieb, ktoré ponúka. Nálada sa okamžite napraví a o jeho kúpe sa začne vážne uvažovať.
Všetky hity vychytených zahraničných speváčok za posledné roky. Mená ako Avril Lavigne, Pink, Alicia Keys či Anastacia hovoria za všetko. Album obsahuje žánrovo pestrú paletu skladieb. Nechýba klasický tancovací pop (Kylie Minoque, Britney Spears), ale ani ozajstná kvalitná muzika (Anastacia, Mary J. Blige, Missy Eliot či Dido).
Rýchle skladby sa striedajú s pomalými a vytvárajú veľmi zaujímavý celok. Album obsahuje hitparádové megapecky posledného obdobia. Skladby veľmi dobré známe a vyhľadávané. Pri cenách zahraničných CD je to vynikajúca investícia. Trochu prekvapuje, že na výbere, ktorý vyšiel v tomto roku sú skladby, ktoré v ňom ani nevznikli. Teda žiadne novinky. Všetko sú to však pesničky, ktoré sa dodnes hrajú v rádiách. Medzi relatívne mladými ženami môže poslucháč objaviť i jedno prekvapenie. A to doslova.
Záverečnou skladbou prispela speváčka Madonna. Jej hit Secret síce pochádza ešte z albumu Bedtimes Stories, takže ide o najstaršiu skladbu na albume, ale je jedným z najlepších. Prekvapením však je, že vydavateľ sa ho neunúval uviesť na zozname skladieb ani formou bonusovej pesničky. Trochu záhadné.
Faktom i tak však ostáva, že album si treba vypočuť až do záverečnej sekundy. Posledné prekvapenie totiž prichádza celkom na záver. Kolekcie Divas sa stali už tradíciou na hudobnom trhu. Po kolekcii albumov s ostrieľanými harcovníčkami prišli teraz na rad mladé hviezdy, ktoré sú momentálne v kurze a mnohé z nich tam ešte dlho ostanú. Na letnú pohodu je tento album ako vyšitý.

Vydavateľstvo: BMG, 2003
Celkový čas: 76:49

TRACK LIST:
01. AVRIL LAVIGNE - Complicated
02. PINK - Just Like A Pill
03. CHRISTINA AGUILERA feat. REDMAN - Dirrty
04. KYLIE MINOGUE - In Your Eyes
05. ATOMIC KITTEN - It´s OK!
06. ASHANTI - Foolish
07. JENNIFER LOPEZ - I´m Real
08. ALICIA KEYS - A Woman´s Worth
09. TLC - Girl Talk
10. TONI BRAXTON feat. LOON - Hit The Freeway
11. ANASTACIA - Paid My Dues
12. DESTINY´S CHILD - Emotion
13. MARY J. BLIGE - No More Drama
14. NELLY FURTADO - Turn Off The Light
15. WHYTNEY HOUSTON - Whatchulookinat
16. MISSY "MISDEMEANOR" ELLIOTT - 4 My People
17. BRITNEY SPEARS - I´m Not A Girl, Not Yes A Woman
18. DIDO - Thank You
19. MADONNA - Secret

Zdroj: TS MusicServer