Eduardo Makaroff, Philippe Cohen Solal a Christoph H. Muller - trojica pánov v najlepších rokoch. Každý z nich je z iného kúta sveta. Spoločné miesto na bývanie však našli v Paríži, kde tvoria svoju muziku.

Eduardo Makaroff, Philippe Cohen Solal a Christoph H. Muller - trojica pánov v najlepších rokoch. Každý z nich je z iného kúta sveta. Spoločné miesto na bývanie však našli v Paríži, kde tvoria svoju muziku.
Názov kapely Gotan Project vznikol prešmyčkou v slove tango (Go-Tan). Pretože presne o takéjto hudbe je tvorba tejto - u nás zatiaľ bohužiaľ ešte neznámej - formácie.
V úvode asi nebol žiadny komerčný zámer. Partia kamarátov pridala ku klasickému tangu niekoľko moderných elektronických zvukov a vydali singel. Za ním nasledoval ďalší. A keď i vydavateľstvo pochopilo, že sa uvedeným singlom nebude dariť len tak pre nič za nič, vydali im celý album.
Ani na klasickej diskotéke, ani na domácej party si tento album nikto nepustí. Je špecifický. Úspech má najmä v kluboch a na špeciálnych diskotékach. O tom, že i o takúto hudbu je skutočný záujem svedčí fakt, že sa album predal v náklade 2 milióny kusov. Čo viac si priať? A pritom sa na albume spieva iba minimálne. A keď t o už príde, tak ide o veľmi náročný spev, ktorý celú situáciu síce umocňuje, ale na druhej strane dramatizuje.
Fanúšikovia "kolotočovej" hudby by si tu na svoje určite neprišli. Ibaže ono ide naozaj o chutnú lahôdku. Klasické tango odeté do moderných tónov už ani nepripomína tango. Trojica pánov dokázala z tanga vyčarovať tajomný hudobný biely opar, ktorý sa nebezpečne vrýva do mysli poslucháča takmer 80. minút. A nenudí, čo je veľmi pozitívne. Práve naopak. Aj keď by sa mohlo zdať, že ďalšia skladba už neprinesie nič nové, opak je pravdou. S každou novou pesničkou prichádza nový zážitok. Hudba je vynikajúca, čistá a veľmi príjemná. Ako sme už spomínali spev je iba okrajovou záležitosťou a nie je to zaiste na škodu. Najväčším zážitkom je však vidieť Gotan Project vystupovať naživo. Svoju hudbu doplňujú o mnohé vizuálne efekty, ktoré celú šou ešte viac umocňujú.
Napriek tomu, že ich možno nikdy nebudú hrať rádia (hranosťou sa vraj určuje kvalita, ha ha), nikto z tých, ktorí Gotan Project poznajú nepochybuje o ich dokonalosti a profesionalite. Tú umocňuje i netradičný obal z tvrdého papiera, hnedej farby, bez akýchkoľvek fotografií, so strohými dôležitými informáciami.

Vydavateľstvo: iya Basta! France
Celkový čas: 78:48

TRACK LIST:
01. Queremos Paz
02. Época
03. Chunga´s Revenge
04. Triptico
05. Santa Maria (Del Buen Ayre)
06. Una Música Brutal
07. El Capitalismo foráneo
08. Last Tango In Paris
09. La Del Ruso
10. Vuelvo Al Sur

BONUS TRACKS:
11. Nocturna (live)
12. Triptico (live)
13. La Cruz Del Sur (live)

Zdroj: TS MusicServer