Bezkonkurečne neoriginálny názov, dokonalý obsah. I tak by sa v stručnosti dal charakterizovať deviaty (podľa toho to pomenovanie) album talianskeho, no medzinárodne uznávaného interpreta menom Eros Ramazzotti.

Bezkonkurečne neoriginálny názov, dokonalý obsah. I tak by sa v stručnosti dal charakterizovať deviaty (podľa toho to pomenovanie) album talianskeho, no medzinárodne uznávaného interpreta menom Eros Ramazzotti.
Vychádza takmer po trojročnej tvorivej prestávke, počas ktorej Eros absolvoval turné, v rámci ktorého zavítal so skvelým koncertom i na Slovensko. Nebolo by od veci, keby sa tu zastavil i počas turné, ktoré práve prebieha k aktuálnemu albumu. Ale späť k "doske".
Ramazzotti síce neprichádza s ničím svetoborným, čo by sa týkalo inovácie jeho tvorby. Ale i napriek tomu ide o vynikajúci album. Prevažujú už pre talianského milovníka tak typické balady.
Neviem ako to tento chlap robí, ale nech sú tie pesničky akokoľvek navlas podobné, nikdy neomrzia. Až je divné, že to z neho ešte vychádza. Na albume sa však objavuje i niekoľko rýchlejších skladieb. Chod celého albumu nádherne oživujú a vždy prídu v tej najvhodnejšej chvíli. Eros je v tomto diabol.
Rytmicky sa začína celý album. Skladba Un Attimo Di Pace je pravdepodobne ďalším istým hitom. Potom sa nálada trošku upokojuje, ale temné chvíle rozprúdi aktuálny hit Un Emozione Per Sempre. Ten to dostáva opäť do varu. A takto sa všetko strieda až po trinástu skladbu. Jednoduché, no veľmi emotívne skladby na počúvanie v každej chvíli. To je nový Eros Ramazzotti.
O čom sú jeho skladby? Samozrejme, o láske. O tom, že rozchod bolí, ale emócie ostanú navždy presviedčal už v pilotnom singli. A v srdcervúcich vyznaniach pokračuje v každej ďalšej skladbe. Nekonečne tklivé je jeho vyznanie zosnulej matke v jednej zo skladieb.
Album znie doslova akusticky. Živé nástroje z neho robia výnimočnú hudobnú udalosť. Po niekoľkých skutočne vydarených duetoch s hviezdami najvyššej triedy možno mnohých prekvapí fakt, že na tomto albume nie je duet ani jeden.
Je jasné, že hudobní odborníci musia nad komerčnou sladkou tvorbou Taliana krútiť nosom. Kto chce však stráviť viac ako 50 minút príjemných chvíľ, nemôže momentálne siahnuť po lepšom albume. O skalných priaznivcoch tohoto speváka už ani nehovorím. Tí musia byť priam v siedmom nebi.

Vydavateľstvo: BMG, 2003
Celkový čas: 51:19
Linky: www.erosramazzotti.com

TRACK LIST:
01. Un attimo di pace
02. Solo leri
03. Un emozione per sempre
04. Ti vorrei rivivere
05. Il buio ha i tuou occhi
06. Un ancora nel vento
07. Picola pietra
08. Mamara
09. L´ uomo che guardava le nuvole
10. Canzore per lei
11. Non ti prometto niente
12. Falsa partenza
13. C´e una melodia

Zdroj: TS MusicServer