Rozruch okolo formácie Ears sa roztočil už pri vydaní ich debutového albumu. Jednoduchá popová muzika, prešpikovaná modernými tónmi elektroniky.

Rozruch okolo formácie Ears sa roztočil už pri vydaní ich debutového albumu. Jednoduchá popová muzika, prešpikovaná modernými tónmi elektroniky. K tomu charozmatický hlas speváka a nenáročné, no veľmi zaujímavé texty. A to najhlavnejšie: v slovenčine!
Na ich druhý album sa netrpezlivo čakalo. Bude ešte lepší než debut? Odpoveď prišla hneď so singlom Farbu mesiaca, ktorý album predznamenával. Príjemná melódia, zaujímavý text a na domáce pomery veľmi vydarený videoklip. Na tvorbe Ears je dobré to, že sa nesnaží byť bombastická. Chalani hrajú to, čo ich baví a to je fajn. Žiadne násilnosti. Dá sa to počúvať stále dookola a neomrzí to.
Album je rozdelený na dve časti. Eva a Adam. V prvej časti trochu nehy a lásky, niekoľko (možno) osobných výpovedí a hneď tri hity (Slávik už spieva, Farbu mesiaca a Maj ma rád). Druhá časť je vyslovene chlapská. Tvrdé (no nie vulgárne) slová a o niečo odvážnejšie texty. Jasný hit je Svalnatý vták (Proti vetru šťal, hlava samý sval ...). Vtipné a ostré zároveň. A takých textov je na albume viac než dosť.
Ears vo svojej tvorbe nepoľavili. Ich zatiaľ posledný album je omnoho hitovejší a lepší, než bol ten predošlý. Vychytali i tie drobné mušky, ktoré v prípade debutu mohli nepríjemne atakovať poslucháča. Tlak v trenírkach (Svalnatý vták) síce tento produkt nevyvolá, ale pre podobné chvíle je priam stvorený.

Vydavateľstvo: Sony Music / Bonton, 2002
Celkový čas: 48:59
Linky: www.ears.sk

TRACK LIST:
01. Slávik už spieva
02. Farbu mesiaca
03. Tvár
04. Maj ma rád
05. Odkiaľ si
06. - 07. Z lipového dreva
08. Svalnatý vták
09. Model vtáčieho mozgu
10. Povznesenie
11. Vincent
12. V okne stáť
13. Otoskop
14. Kolieskom mechanizmu

Zdroj: TS MusicServer