Skupina bojujúca za práva zvierat žiada, aby Robbie Williams stiahol časť z nového videoklipu, v ktorom sa objaví šimpanz so zbraňou v ruke. Skupina PETA (People For The Ethical Treatment Of Animals) napísla spevákovi list so žiadosťou o zrušenie spomínaných záberov skôr, než začne druhú polovicu svojho svetového turné.

Skupina bojujúca za práva zvierat žiada, aby Robbie Williams stiahol časť z nového videoklipu, v ktorom sa objaví šimpanz so zbraňou v ruke. Skupina PETA (People For The Ethical Treatment Of Animals) napísla spevákovi list so žiadosťou o zrušenie spomínaných záberov skôr, než začne druhú polovicu svojho svetového turné. PETA tvrdí, že vo videoklipe sa znázorňuje zneužívanie zvierat v zábavnom priemysle.
Počas 7-minútovej piesne Me and my Monkey sa v pozadí na plátne premietajú zábery, v ktorých sa šimpanz hrá s pištoľou. Zviera niekoľkokrát namieri hlavňou na svoju hlavu, alebo si ju strčí do papule.
Zástupca PETA v liste vyjadril názor, že Robbieho určite zaujíma, ako šimpanzy a iné primáty trpia, keď ich človek z ich prirodzeného prostredia premiestni a núti pracovať v šoubiznise. Spevák koncom mesiaca začne druhú časť svojho celosvetového turné a koncerty odspieva v Portugalsku, Španielsku, Francúzsku, Taliansku, východnej Európe, Austrálii a na Novom Zélande.

Zdroj: SITA