Hoci všetko nasvedčovalo tomu, že to už skutočne skončí, Holki sa vrátili. Síce iba v trojici, ale predsa. Ich priaznivci, ktorých podľa predajnosti ich albumov určite nie je málo sa potešili.

Hoci všetko nasvedčovalo tomu, že to už skutočne skončí, Holki sa vrátili. Síce iba v trojici, ale predsa. Ich priaznivci, ktorých podľa predajnosti ich albumov určite nie je málo sa potešili. Je len otázne, či i v trojici dosiahnú taký úspech, ako keď boli kvartetom. Ale prečo nie?
Okrem toho, že chýba jedna "holka" ostalo všetko po starom. Lacná tanečná hudba s textami o láske a celkom príjemným spevom. Presne to, čo priaznivci trojice Kateřina Brzobohatá, Klára Nemravová a Radana Labajová očakávajú. Nič prevratné, ale na druhej strane ani nič strašné. Problém je jedine v hudobníkovi, textárovi, aranžérovi a najmä producentovi v jednom. Reč je o Petrovi Fiderovi, ktorý má na svojom konte niekoľko úspešných, najmä tanečných (po hudobnej stránke) projektov. Fider síce vie za ktorú niť zatiahnúť, aby bol projekt úspešný. No ak raz vytvorí formáciu, ktorá bude "takáto", tak takáto ostane už navždy.
Hudobný vývoj skupiny totiž od ich začiatku nepokročil ani o krok. Samozrejme, ide o komerciu a ak sa to páči, tak na čo to meniť. Ibaže to isté ponúknuté na niekoľkých albumoch za sebou sa občas prejedá. Hudba "tuc - tuc tuc - tuc", ktorá znie ako keď si to rýchlik šinie cez výhybky je síce komerčne "žraná", no pri niekoľkonásobnom počúvaní mdlá a nudná. Škoda. Pritom však ani náhodou nejde o zlý album. Určite splnil svoj účel.
Dievčatá sa predstavujú ako dobré speváčky a dokonca im to ladí. Čo je v takzvaných boy a girl bandoch skôr vzácnosťou. Je isté, že keby sa rozdelili a každá začala robiť muziku, ktorá ju fakt baví, mali by úspech i sólovo. Veľmi dobre vyzerajú a podľa bláznivých fotiek v booklete sa zdá, že im to klape i mimo pódia.
Ale čo tie texty? Násilné rýmovanie plné medových vyznaní lásky, prípadne sklamaní. K tomu zopár bojových etúd o živote a dosť. Dievčatá sú dospelé a texty, ktoré spievajú sú až príliš detinské. Treba však uznať, že poslucháč, ktorému sú určené ani nič prevratné nečaká. Jednoduché a ľahkozapamätateľné hity. A tých je tu dosť. Nemožno sa ale čudovať, že najlepšie z celého albumu vyznievajú skladby Žárlím a Fajn. K tým písali texty a v prípade Žárlim i hudbu iní ľudia ako Fider. A je to poznať. Práve tieto dve skladby dostávajú album do úplne inej roviny, robia ho modernejším. Aj poslucháča, ktorí Holki počuje prvý raz (v Čechách sú hviezdy, u nás sa im zatiaľ presadiť nepodarilo) musia tieto dve pesničky zaujať na prvé počutie.
Trochu od veci je maximálne odfláknutý booklet. Niekoľko roztopašných fotografií bez textov. Poďakovania a mená (či skôr meno) autora. Priaznivcov však určite poteší maličký plagátik, ktorý sa objaví po rozložení celého bookletu.

Vydavateľstvo: MONITOR / EMI, 2003
Celkový čas: 34:53
Linky: www. holki-web.cz

TRACK LIST:
01. Ať to neskončí
02. Padám výš
03. Ještě nepujdu spát
04. Žárlím
05. Toulání v dešti
06. Život není medovej
07. Tebe mám
08. Fajn
09. Pro mámu
10. Láska je ďábel
 

Zdroj: TS MusicServer