Rok a pol trvalo kým sa 32-ročný Kanaďan vrátil na scénu s novým materiálom.  Rovnaký čas žil z toho, čo priniesol jeho predošlý album Seul a z koncertov.

Rok a pol trvalo kým sa 32-ročný Kanaďan vrátil na scénu s novým materiálom.  Rovnaký čas žil z toho, čo priniesol jeho predošlý album Seul a z koncertov. Úspech zaznamenal nielen doma v Kanade, ale i vo Francúzsku a veľmi dobre sa mu darí v susednom Poľsku. Jeho nový album sa vyšplhal na druhé miesto v poľskom rebríčku predajnosti okamžite po uvedení do predaja.

Garou je otcom dvojročnej dcéry, s ktorej matkou však nežije, no ani na jednu z nich nedá dopustiť. Sám tvrdí, že práve vďaka dcére prežíva nádherný život. ,,Som rád, že môžem sledovať jej prvé kroky a prvé slová," rozpráva s nadšením Garou v rozhovoroch. O svojich blízkych prezrádza snáď ešte viac, než o novom albume.

A asi právom, pretože obe najdôležitejšie ženy v jeho živote boli inšpiráciou k príprave nového materiálu. A toho spevák za rok a pol pozbieral požehnane. Je len potešiteľné, že svoju prácu nefláka a fanúšikom predstiera až 16 vynikajúcich songov.

Od predošlej tvorby speváka sa dosť líšia. Ak v minulosti prevládal klavír a melanchólia, dnes sú v popredí struny akustickej gitary a trochu viac dravosti. Garou dal prednosť temperamentnejším skladbám a je jasné, že urobil dobre. Album naberá grády s každou ďalšou skladbou. V pravej chvíli sú roztopašné pesničky popretkávané tklivými baladami, pri ktorých nádherne vyznieva "vlkodlakov" zachrípnutý hlas.

Absolútnych "doojákov" je na albume šesť. Zvyšok sú pesničky zahraté v strednom, prípadne rýchlom tempe.

Spevákov prejav je absolútne bezchybný. Garou veľmi dobre vie, kde s hlasom pritlačiť a kde ho naopak zjemniť. Dodáva pesničkám exkluzívny šat, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiadny módny návrhár. I týmto albumom Garou dokazuje, že je omnoho viac, než len chránencom Celine Dion, ktorá mu pred časom pomohla na výslnie. Po niekoľkonásobnom vypočutí prichádza dokonca dojem, že tento album už musel spevák robiť s úplne inými ľuďmi ako ten predošlý. Samozrejme ide o "grupák" zoskupený okolo najúspešnejšej Kanaďanky.  Ale nie je to pravda. Garou spolupracoval s úplne rovnakými hudobníkmi a album opäť produkoval mág Vito Luprano.

A práve úplne iný zvuk oproti predošlej tvorbe je jasným dôkazom toho, že Garou nie je iba bábkou v rukách mocných. Má vlastný názor, dokáže ho presadiť a dokonca sa mu to darí. A každé jeho rozhodnutie sa neskôr ukáže ako správny krok.

Úspech albumu Reviens je jednoznačne zaručený. Ide o pohodový album doslova do každého počasia. Jednoduchá a pritom vynikajúca muzika, ktorá nadchne hádam každého.

Veľkým prekvapením je fakt, že Garou nahral album opäť vo francúzštine. Samozrejme, je to patriarcha a je verný svojim koreňom. To mu nemožno zazlievať. Keby však bol album naspievaný v angličtine (také boli pôvodné plány), spevák by dostal šancu presadiť sa i ďalej, než len vo frankofónnych krajinách. A isté je, že tento umelec by si to zaslúžil. Je totiž fakt dobrý.

Dokonalosť albumu korunuje fantastický booklet s textami a fotografiami zo štúdia. Perličkou v ňom je miesto vyhradené pre autogram, hneď na jeho tretej strane. A získať ho nie je pri troche šťastia žiadny problém. Z vlastnej skúsenosti viem, že Garou, netrpiac hviezdnymi maniermi ich rozdáva bez akýchkoľvek problémov.

Ostáva len dúfať, že sa jeho pesničky začnú raz hrať i v našom éteri. Pri súčasnom návale francúzskej muziky rôznej kvality je toto skutočný klenot.

 

Vydavateľstvo: Sony Music, 2003

Celkový čas: 62:02

Linky: www.garouland.com

 

TRACK LIST:

01.   Passe ta route

02.   Et si on dormait

03.   Heminguay

04.   L´aveu

05.   Reviens   (Oú te caches-tu?)

06.   Pour l´amour d´unefemme

07.   Pendant que mes chveux poussent

08.   Les filles

09.   Le sucre et le sel

10.   Quand passe la passion

11.   Au coeur de la terre

12.   Priére indienne

13.   Tout cet amour lá

14.   Ne me pariez plus d´elle

15.   Ton premier regard

16.   Une derniére fois encore

Zdroj: TS MusicServer