Madonna je jasným dôkazom toho, že na slovách dobrého veľa neurastie je naozaj niečo pravdy. A speváčka to na sklonku minulého roka potvrdila svojim fanúšikom hneď dvakrát.

Madonna je jasným dôkazom toho, že na slovách dobrého veľa neurastie je naozaj niečo pravdy. A speváčka to na sklonku minulého roka potvrdila svojim fanúšikom hneď dvakrát. Nielen svojim zrastom, ale i vynikajúcou EP platňou Remixed &# Revisited.

Neoficiálne správy hovorili o tom, že na konci roku 2003 vydá speváčka retrospektívne 4-CD, na ktorom budú najväčšie hity jej kariéry, najlepšie remixy a dva DVD nosiče plné exkluzívnych materiálov. Tento honosný projekt sa zatiaľ odložil na neurčito, ale Madonna nedala na seba zabudnúť.

Spomínaný album trvá necelých 30 minút a je na ňom 7 (slovom sedem) skladieb. Ak si však niekto myslí, že Madonna prišla na trh s niečím, aby si vylepšila svoje i tak dosť tučné konto, tak sa naozaj mýli. Ide totiž o vskutku výnimočný projekt, v ktorom speváčka dokazuje, že ešte publiku neodhalila všetky svoje kvality. A to doslova.

Single z albumu American Life tu poslucháč nájde v unikátnych retro a rockových verziách. Najmä aktuálny singel Nothing Fails prekvapuje svojim rockovým soundom. Už z neho nie je kvalitný slaďák, ktorý momentálne denne znie éterom, ale nadupaná rocková záležitosť. A Madonna len hravo dokázala, že i v tejto oblasti dokáže obstáť. To isté sa týka i samotnej skladby American Life.

Prekvapeniam však na malom priestore ani zďaleka nie je koniec. V ponuke je totiž live nahrávka z odovzdávania cien MTV. Presne z toho odovzdávania, na ktorom Madonna vášnivo bozkávala Britney a fotografie z tohoto podujatia obleteli celý svet. Tu je až poslucháčovi ľúto, že tento nosič nie je DVD a nemôže to vidieť. Skladba Like a Virgin spojená so skladbou Hollywood v prevedení Madonny, Britney, Christiny a vokálmi Missy Elliot je naozaj výnimočná. Live záznam to celé umocňuje.

Missy Elliott sa však objavuje ešte v jednej skladbe. Tento raz už ide o štúdiovú skladačku hitu Hollywood s niekdajším Madonniným hitom Into The Groove. Vynikajúci mix.

Stále málo? Tak predsa ešte jedna jahoda na vrch výnimočného šľahačkového pohára. Doteraz nikdy nepublikovaná skladba Your Honesty. Vznikla pod producentským dohľadom skvelého Orlanda Puertu a svojim zvukom zapadá do obdobia, kedy Madonna slávila úspechy so singlami Secret či Human Nature, teda do čias albumu Bedtime Stories. Tie porovnávania nie sú náhodné. Táto skladba skutočne vznikla v danom období, ibaže na albume a ani žiadnom singli sa doteraz neobjavila.

Booklet obsahuje všetky potrebné informácie a skvelú titulnú fotku. Madonna na ulici s dvoma maličkými kozmonautami. Najväčšou radosťou pre spotrebiteľa však musí byť cena tohoto produktu. Napriek svojim kvalitám a vysokej hodnote sa dá hravo zohnať za necelých 350 korún. A to už je naozaj čo povedať.

Madonna týmto akože albumom otvára bránu svojich ďalších možností a to čo sa v nej ešte skrýva konečne predviedla i svojmu fanúšikovi.

 

Vydavateľstvo: Warner Music, 2003

Celkový čas: 29:25

Linky: www.madonna.com

 

TRACK LIST:

01.   Nothing Fails   (Nevins Mix)

02.   Love Profusion   (Headcleanr Rock Mix)

03.   Nobody Knows Me   (Mount Sims Old School Mix)

04.   American Life   (Headcleanr Rock Mix)

05.   Like A Virgin / Hollywood Medley   (feat. Christina, Britney &# Missy Elliot - 2003 MTV Performance)

06.   Into The Hollywood Groove   (feat. Missy Elliot - The Passengerz Mix)

07.   Your Honesty   (Unreleased Song)

Zdroj: TS MusicServer