Sú interpréti, ktorí sa objavia celkom nečakane a urobia na hudobnej scéne poriadny rozruch. Niektorí tam zotrvajú poriadne dlho, iní zas predvedú vrchol svojej kariéry jediným hitom a zmiznú do nenávratna.

Sú interpréti, ktorí sa objavia celkom nečakane a urobia na hudobnej scéne poriadny rozruch. Niektorí tam zotrvajú poriadne dlho, iní zas predvedú vrchol svojej kariéry jediným hitom a zmiznú do nenávratna. Nikdy sa však nedá odhadnúť aká bude trvácnosť tej ktorej novinky.

Americká dvojica Outkast je toho jasným dôkazom. Dvaja chlapi z Atlanty sa na scéne objavili celkom nečakane a svojim hitom Hey Ya prevalcovali hitparády. Na svojom konte majú už dokonca dvojalbum, ktorého súčasťou je práve i táto skladba. Celkom rád by som ho počul celý.

Ak sa totiž nesie v podobnom duchu ako táto skladba, tak klobúk dolu. Hoci je ich muzika maximálne moderná, vytvára pocit dávnej minulosti. A asi je to spôsobené práve vynikajúcim "zeleným" retro videoklipom. Ten sa odohráva počas televízneho vystúpenia (niečo ako Silvester s Jiřinou Bohdalovou, či Michalom Dočolomanským na spôsob niekdajšej Slovenskej televízie - áno, aj vo svete bežali takéto programy, ale už vtedy mali vyššiu úroveň). Jedna kamera, ktorá sníma kapelu i divákov v sále, jeden moderátor a šalejúce davy rozvášnených fanyniek. Kapela odetá v zelených "háboch". Keď to divák vidí, neexistuje šanca, aby sa do toho nezamiloval.

Nič menej, nič viac. V jednoduchosti je sila. Ženy v hľadisku odpadávajú a jačia a kapela si veselo hrá svoj hit a užíva si svojich päť minút slávy.

Pesnička sa môže stať hitom i bez toho, aby bola bohvieako kvalitná. Nič proti formácii Outkast, ale bojím sa práve toho, že to bude kapela jediného hitu. Čo by však bola veľká škoda.

Zdroj: TS MusicServer