Zmieňovať sa o tom, že Landa je všestranný umelec, ktorý bol zapojený do mnohých projektov by bolo nosením dreva do lesa. Záujemcovia si o tom môžu prečítať v recenzii na rovnomenné DVD tohoto umelca, kde som sa jeho tvorbe venoval podrobnejšie.

Zmieňovať sa o tom, že Landa je všestranný umelec, ktorý bol zapojený do mnohých projektov by bolo nosením dreva do lesa. Záujemcovia si o tom môžu prečítať v recenzii na rovnomenné DVD tohoto umelca, kde som sa jeho tvorbe venoval podrobnejšie. Daniel Landa prichádza v rovnakom období s takmer rovnakým CD a DVD nosičom, ktoré ponúkajú záznam koncertu v pražskej T-mobile aréne, kde sa 20. februára 2003 odohral jeden z koncertov jeho turné.
CD nosič je v podstate rovnaký ako DVD. Samozrejme po obsahovej stránke a čo sa týka záznamu koncertu. Keďže čas CD je značne obmedzený, oproti DVD, kde je kompletný záznam, na CD chýbajú štyri skladby. Konkrétne: Andílek, Přízraky, Včera mě někdo ... a záverečná Vltava Part II. Samotnému produktu to vôbec neprekáža. Na albume je 19 skutočných hitov, ktoré Landa vo svojej kariére vyprodukoval. Samozrejme, poslucháčovi CD už nie sú k dispozícii bonusy vo forme videoklipov a rozhovoru, ale kto chce a má doma DVD prehrávač, určite zvolí na kúpu DVD nosič. CD je v tomto prípade "nutným zlom" pre tých, ktorý DVD doma ešte nevlastnia.
Na druhej strane však treba podotknúť, že vypočuť si Landov koncert z CD je omnoho príjemnejšie ako sledovať ho na obrazovke. Divák ho totiž nevidí, čím nechcem povedať, že je Landa nejaká obluda. Pri sledovaní záznamu totiž môže divák nadobudnúť dojem, že veľký umelec sa stratil vo veľkom priestore. Ako postava totiž pôsobí Landa na veľkom pódiu vo veľkej hale dosť neisto. A to na CD nie je vidieť, čo je pre speváka veľkou výhodou. Pretože koncert je to výborný. Má spád, je dynamický a Landa ako spevák je naozaj dobrý. Ak sa CD nosič rozozvučí v aute a to ešte čo najhlasnejšie, poslucháč - vodič určite nezaspí a v meste sa po ňom divne pozerajú všetci okoloidúci.
Zvuk na CD je až podozrivo lepší, než na samotnom DVD nosiči. Znie čisto. Landa ako spevák jednoducho nesklamal a šou dokázal zdarne dotiahnuť do úspešného konca. Veľmi dobré "živé" CD. A to vždy pri vydávaní takýchto projektov existuje určité riziko, pretože nie všetky koncerty, hoci sú zaznamenávané s tým najlepším úmyslom, nakoniec vyjdu podľa predstáv. Tento je však svetlou výnimkou. Landa použije za celý čas dve sprosté slová, čo je v jeho prípade tiež celkom milé prekvapenie.
Majiteľ CD-čka má oproti majiteľovi DVD nosiča výhodu v booklete, v ktorom sa nachádzajú celkom vydarené koncertné fotografie. Inak informácie sú temer totožné s obalom DVD a ak aj niečo chýba, tak sú to nepodstatné veci. Tie dôležité sú tam. Dalo by sa povedať, že Daniel Landa týmto "živákom" uzatvoril jednu etapu svojej umeleckej kariéry. Treba len dúfať, že už čoskoro začne rozvíjať jej ďalšiu časť.

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2003
Celkový čas: 72:41
Linky: www.daniellanda.cz

TRACK LIST:
01. Vltava
02. Chcíply dobrý víly
03. 1938
04. Muži s padáky
05. Pozdrav z fronty
06. Kdyby
07. Krvavá parta
08. Ona
09. Třista z místa
10. Smrtihlav
11. Obsidián
12. Tajemství
13. Krysař z Valčíku
14. Jó, ulice
15. Quantum Tarantulí
16. Morituri Te Salutant
17. Šance
18. Valčík
19. Motýlek

Zdroj: TS MusicServer