K úspechu stačí niekedy naozaj iba jeden poriadny hit. Americká trojica Black Eyed Peas má na svojom konte už dva albumy, ale až ten tretí nazvaný Elephunk im priniesol medzinárodnú slávu.

K úspechu stačí niekedy naozaj iba jeden poriadny hit. Americká trojica Black Eyed Peas má na svojom konte už dva albumy, ale až ten tretí nazvaný Elephunk im priniesol medzinárodnú slávu. Najskôr s hitom Where Is The Love, s ktorým im dopomohol samotný Justin Timberlake no a v súčasnosti lámu hitparády s vynikajúcou skladbou Shut Up. A určite nepôjde o jediné dva hity z tohoto albumu. Skupina totiž ponúka premakanú hip - hopovú muziku. A svoje kvality predvádza na plné obrátky.
Na prvé počutie album až tak nezaujme. Zvlášť potom, čo poslucháč pozná iba dva uvedené hity. Na album si treba zvykať, ale po niekoľkonásobnom vypočutí je jasné, že je to skvostné dielko. Úvod prekvapí svojou nehitovosťou. Prvé dve skladby sú síce výborné, ale hitom sa asi nikdy nestanú. Od trojky sa to zlepšuje. Piata Shut Up už otvára hitovú časť albumu, ktorá pokračuje až do samotného záveru. Prvý veľký hit Black Eyed Peas totiž celý album uzatvára. Ku všetkému treba prirátať ešte skrytý bonus, ktorý je v závere albumu, ale na booklete nie je uvedený.
Album ako celok je úžasným prekvapením. Pre mnohých ešte stále dosť neznáma formácia sa predstavuje v tej najlepšej forme. Smells Like Funk, či Latin Girl sú dva isté hity, ktoré nenechajú nikoho chladným a pravdepodobne budú dlho rezonovať médiami. A určite nebudú jediné. Album má spád. Pomalých skladieb je ako šafranu, čo je len výhodou. Album nemá čas nudiť a je príjemným spestrením voľných chvíľ. Skvelá a prepracovaná muzika, výborné spevácke, či "recitátorske" výkony. Skutočne moderná a vynikajúca muzika prepracovaná do poslednej noty. Pri dnešných cenách hudobných nosičov má majiteľ aspoň pocit, že veľa peňazí dostal veľa a ešte aj kvalitnej muziky.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2003
Celkový čas: 64:38

TRACK LIST:
01. Hands Up
02. Labor (It´s A Holiday)
03. Let´s Get Retarded
04. Hey Mama
05. Shut Up!
06. Smells Like Funk
07. Latin Girls
08. Sexy
09. Fly Away
10. The Boogie That B
11. The Elephunk Theme
12. The Apl Song
13. Anxiety
14. Where Is The Love

Zdroj: TS MusicServer