Kam sa podel život z tej temperamentnej krásnej ženy z Kuby? Kam zmizla dynamika zo súčasnej obyvateľky Miami? Kde sa podela tá pôvabná a úžasná Gloria Estefan? Najnovší album tejto inak výbornej speváčky vyšiel po niekoľkoročnej prestávke vyplnenej dvoma výbermi najväčších hitov.

Kam sa podel život z tej temperamentnej krásnej ženy z Kuby? Kam zmizla dynamika zo súčasnej obyvateľky Miami? Kde sa podela tá pôvabná a úžasná Gloria Estefan? Najnovší album tejto inak výbornej speváčky vyšiel po niekoľkoročnej prestávke vyplnenej dvoma výbermi najväčších hitov. Mnohí jej priaznivci boli plní očakávania s čím táto diva latino soundu pribehne a ajhľa. Nastalo nečakané sklamanie. Éteru síce už dlhší čas dominuje vynikajúci singel Wrapped, ale to je asi tak všetko. No poťažme, ešte jeden - dva single by sa na albume dali nájsť. Nie je to však pri 18 pesničkách príliš málo? Mizerne málo.
Ako speváčke sa Glorii nedá vytknúť ani mäkké "f". Je vynikajúca, spieva snáď ešte lepšie než kedykoľvek predtým. Pri tklivých skladbách jej hlas vychádza akoby z hlbokej priepasti a je nádherne podmanivý. Ibaže tklivé skladby sú zároveň najväčším problémom celého albumu. Do úvodnej Tu Fotografia sa poslucháč zamiluje na prvý raz. Za ňou to Gloria rozbalí s dynamickým istým budúcim hitom Te Amaro. Poslucháč plný očakávania napína uši a čaká, čo bude nasledovať. Bohužiaľ, prichádza plejáda telenovelových dojákov. Ešte pri Mientras Tanto sa to dá zniesť. Za touto skladbou nasleduje španielska verzia hitu Wrapped, čo je celkom príjemné oživenie, ale potom prichádza spánok. Aj singel Wrapped je v podstate pomalou skladbou. Rádia však do rotácii zaradili jeho tanečnú verziu, ktorá sa pravdepodobne nachádza na singli. I tento fakt môže poslucháča pri počúvaní albumu trochu zmiasť.
Trochu rýchlejšia skladba prichádza až s číslom desať, ale i to je pesnička, v ktorej sa rýchlejší refrén strieda s pomalou vatou. Album vďaka veľkému množstvu pomalých skladieb pôsobí nudne a v závere už všetko vyzerá tak akoby to bola jedna nekonečná pesnička. Samozrejme, niekoľko nádejných hitov sa tu nájde. Úvodná Tu Fotografia, či skladba You. Dá sa predpokladať, že i tieto medom potreté skvosty sa na singloch objavia v tanečných verziách, čo by mohlo reputáciu speváčky trochu napraviť. Ibaže vzhľadom na to, že single sa k nám nedovážajú, na majiteľa najnovšieho CD speváčky Glorie Estefan bol spáchaný podvod. Samozrejme, niekomu táto platňa môže maximálne vyhovovať. Ak si ju však zadovážil niekto, kto Gloriu obdivoval pre jej temperament, bude maximálne sklamaný.
Na albume je niekoľko rovnakých pesničiek v anglickej i španielskej verzii. Nie, neprekáža to, pretože španielčina je jazykom, ktorý je pre pesničky ako vyšitý. Je zvučná a veľmi dobre sa počúva. Gloria tak aspoň naplnila čas nosiča na možné maximum. Po profesionálnej stránke je album Unwrapped naozaj výborný. A obsahovo je veľkým prekvapením. Bohužiaľ, nemilým. Škoda. Gloria má naozaj na viac.

Vydavateľstvo: Sony Music, 2003
Celkový čas: 63:23

TRACK LIST:
01. Tu Fotografia
02. Te Amaro
03. Mientras Tanto
04. Hoy
05. A Little Push
06. Time Waits
07. Dangerous Game
08. Into You
09. One Name
10. I Will Always Need Your Love
11. Say Goodbye
12. I Wish You
13. You
14. Famous
15. Te Amaro (English Version)
16. Your Picture
17. Wrapped
18. In The Meantime

Zdroj: TS MusicServer