Kanadská hudobná diva bola v minulom roku mimoriadne produktívna. Okrem albumu naspievaného v angličtine uviedla na sklonku roka na trh i francúzsky naspievaný album.

Kanadská hudobná diva bola v minulom roku mimoriadne produktívna. Okrem albumu naspievaného v angličtine uviedla na sklonku roka na trh i francúzsky naspievaný album. A pritom vôbec nejde o známe veci prespievané do jazyka zamilovaných, ako to robia speváci typu Ricky Martin či Enrique Iglesias, ale o celkom nové pesničky.
Album ponúka 12 skladieb, ktoré sú veľmi príjemným prekvapením. A určite nie iba kvôli romantickému jazyku, ktorý celú atmosféru albumu umocňuje. Prekvapení je na albume hneď niekoľko. Začnem hádam zmeneným imidžom, ktorým sa speváčka na albume predstavuje. Pre mnohých boli jej na kratučko vystrihané vlasy pravdepodobne doslova šokom. Či išlo o umeleckú prácu maskérov, alebo sa Celine dala naozaj ostrihať je zatiaľ záhadou. S novým účesom však pôsobí na obale albumu, ako i v úvodnom videoklipe veľmi príjemne. Zmena, ktorá musí jednoducho nadchnúť. Celine sa síce až nápadne podobá speváčke skupiny Roxette a vyzerá akoby ju práve vyhnali z postele, ale nech si vraví kto chce čo chce, sekne jej to.
Prekvapenie však na poslucháča čaká i po hudobnej stránke. Celine sa síce nedokázala vyvarovať citlivých dojákov, ale našťastie nie je nimi zahltený celý produkt. Sú tam, ale v tak znesiteľnej miere, že keby tam neboli, tak to poslucháča až mrzí. Zaujímavá je však hudba do akej speváčka obalila svoj produkt. Nie je to žiadny lacný pop. Celine tento raz vsadila na akustiku a medzi hudobnými nástrojmi vyznieva gitara. Záverečná Des Milliers De Baisers znie priam Stingovsky. A speváčka prekvapuje i naďalej. Vlastne hneď od začiatku.
Už úvodná, ako prvý singel nasadená Tout L´or Des Hommes je veľmi príjemná. A na druhej strane, je to jasný hit už na prvé počutie. Je až neuveriteľné, že naše médiá tento album a pesničky z neho doslova ignorujú. Skladba má výborný videoklip a je pravdepodobne najrýchlejšou skladbou na celom albume. Zvyšok sa už nesie v pohodovom strednom tempe a až na pár vyslovených lepákov, toto tempo vydrží albumu až do konca. Živo si viem predstaviť ako sedím vo svojej obľúbenej čajovni a hrá tam tento album.
Ďalšie hity sa na prvé vypočutie hľadajú veľmi ťažko. A už i to je dôkazom toho, že tento album je iný, než všetky tie, čo Celine urobila doteraz. Jej predošlé komerčáky si poslucháč vypočul prvý raz a s istotou mohol označovať isté hity. Tu je to inak. Aj na tomto albume je ich niekoľko, ale treba byť trpezlivý, do pesničiek sa vcítiť a nechať si ich doslova prejsť telom. Potom už poslucháč zistí, že hitmi sa môžu stať hádam aj dve tretiny tohoto albumu.
Celine Dion je nadmieru produktívna. Vyhradila si tri roky na aktívnu prácu a využíva ich naplno. Koncertuje v Las vegas a za dva posledné roky vydala tri albumy. Už čoskoro príde obdobie, keď sa zas bude venovať iba rodine a na svet chce priviesť druhé dieťa. Ak by sa však nedajbože albumom 1 Fille Et 4 Types rozhodla zapečatiť svoju kariéru, môže do dôchodku odísť spokojná. Pretože kým Celine Dion nenaspievala ústrednú pesničku pre potápajúci sa Titanic, bola veľmi dobrou speváčkou. Potom bola speváčkou komerčnou a tá nálepka jej ostala až do konca roku 2003, kým nevyšiel jej aktuálny francúzsky album. S ním sa vrátila do obdobia "pred potopením" a bolo to jednoznačne správne rozhodnutie.

Vydavateľstvo: Sony Music, 2003
Celkový čas: 47:56
Linky: www.celinedion.com

TRACK LIST:
01. Tout L´or Des Hommes
02. Apprends - Moi
03. Le Vol D´Un Ange
04. Ne Bouge Pas
05. Tu Nages
06. Je T´aime Encore
07. Retiens - Moi
08. Je Lui Dirai
09. Mon Homme
10. Rien N´est Vraiment Fini
11. Contre Nature
12. Des Milliers De Baisers

Zdroj: TS MusicServer