Vynikajúca slovenská formácia, ktorá je však doma bohužiaľ ešte stále nedocenená. To sú Veneer. Ich vynikajúce remixy sa objavili už na albume skupiny Kryštof a iných formácií.

Vynikajúca slovenská formácia, ktorá je však doma bohužiaľ ešte stále nedocenená. To sú Veneer. Ich vynikajúce remixy sa objavili už na albume skupiny Kryštof a iných formácií. Najviac však ich meno rezonovalo v spojení s Lenny Kravitzom, ktorého jednu pesničku tiež remixovali. Kapela Venner má však na svojom konte i vynikajúci vlastný album Light. Aktuálnym singlom z neho je pesnička Celý svet si ty. Bohužiaľ v rádiách ju moc nepočuť, ale to už je asi údel slovenských menej komerčných kapiel. Singel k uvedenej skladbe ponúka 4 verzie pesničky. Samozrejme, nechýba tá, ktorá by sa mala hrať v rádiách a za ňou nasledujú tri fantastické remixy.
Vo Finnish Chicks Remixe Juanity Juarez je pesnička upravená natoľko, že je veľmi ťažko rozpoznateľná od originálu. Tibetteremix je zas príjemne temný. Na rozdiel od toho prvého je tu už zrozumiteľný text a hlas speváčky skupiny Veneer tu vyznieva nádherne. Skladba trvá viac ako 6 minút. Na záver je ešte pripravený Djudjo remix uvedenej skladby. Tu bolo k pesničke pridaných niekoľko exotických hudobných nástrojov a parádne by znela na karibských plážach. Ale pozor - nie je to žiadna "kalerábová" produkcia. Práve naopak. Kompletné celý singel dosahuje maximálnych kvalít, ktoré musia nadchnúť každého priaznivca kvalitnej muziky.
Veneer je kapela, ktorej meno bude ešte dlho rezonovať v oblasti hudby. A treba držať palce, aby sa k tomu už čoskoro mohol pridať prívlastok svetovej.

Vydavateľstvo: EMI / MONITOR, 2003
Celkový čas: 18:38
Linky: www.veneer.sk

TRACK LIST: Celý svet si ty
01. Radio Edit
02. Finnish Chick Remix Juanita Juarez
03. Tibetteremix Nierika 04. Djudjo Remix

Zdroj: TS MusicServer