Lumidee, vlastným menom Lumidee Cedeno, začala spievať už ako 12-ročná. O sedem rokov neskôr ju však svet spoznal vďaka hitu Never Leave You. Jej nekonečné óóó - óóó sa rozletelo doslova do celého sveta.

Lumidee, vlastným menom Lumidee Cedeno, začala spievať už ako 12-ročná. O sedem rokov neskôr ju však svet spoznal vďaka hitu Never Leave You. Jej nekonečné óóó - óóó sa rozletelo doslova do celého sveta. Nemožno sa preto čudovať, že o vydanie jej debutového albumu sa bilo hneď niekoľko veľkých hudobných vydavateľstiev. Prišla ako blesk z jasného neba. Tri minúty veselo vzdychala a bol z toho hit. A ešte aký. Nebolo dňa, aby sa niekoľkokrát nepremlel v rádiu. A už sa možno zdalo, že to bude speváčka s jedným hitom, ale po vypočutí albumu sa zdá, že nič také nehrozí.
Album Almost Famous je skutočne famózny. Od prvej niekoľkosekundovej akože skladby až po samotný záver. Čo vlastne produkuje Lumidee? Príjemnú a kvalitnú R&#B hudbu, pretiahnutú kvalitným čiernym hlasom. Pesničky sú jednoduché, ľahko zapamätateľné, jednoducho hity. Na albume je ich hneď niekoľko. Časom sa síce môže zdať, že po hudobnej stránke je album trochu únavny a nudný a že sa pesničky až príliš na seba podobajú, ale ten dojem sa čoskoro vytráca.
Lumidee nie je žiadna dokonalá speváčka. Mnoho iných speváčok, ktoré robia podobnú tvorbu je lepších. Dôležité však je, že žiadnu nadupanú hviezdu zo seba ani nerobí. Čo v nej urástlo, to predkladá svojmu fanúšikovi. Dá sa predpokladať, že ani jeden majiteľ jej CD nebude sklamaný. Celý album sa nesie v pohodovom strednom tempe a ani na chvíľu z neho nevybočuje. Ťažko v ňom nájsť slabú chvíľku. Jednoducho taká na tomto albume nie je. Pilotný singel sa na albume nachádza hneď dvakrát, v originálnej a zmixovanej, tanečnejšej verzii. Ostatné pesničky sú v podobnej rovine. Jednoducho platňa, ktorá musí potešiť.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2003
Celkový čas: 41:13

TRACK LIST:
01. Almost Famous (Interlude By DJ Tedsmooth)
02. Honestly
03. Crashin A Party (feat. N.O.R.E. And DJ Tedsmooth)
04. Never Leave You (Uh Oooh Uh Oooh)
05. For Keeps
06. Go With Me (feat. Handsome Joe)
07. Only For You Good
08. Suppose To Do
09. Air To Breathe
10. My Last Thug
11. Break Away
12. Me And You
13. Uh Oooh Remix (feat. Busta Rhymes And Fabolous)

Zdroj: TS MusicServer