Formácia Starsailor vydala svoj debutový album v roku 2001 pod názvom Love Is Here. Už vtedy sa z neho predal úctyhodný milión kusov. Na sklonku minulého roka prišla kapela na trh s novým albumom nazvaným Silence Is Easy.

Formácia Starsailor vydala svoj debutový album v roku 2001 pod názvom Love Is Here. Už vtedy sa z neho predal úctyhodný milión kusov. Na sklonku minulého roka prišla kapela na trh s novým albumom nazvaným Silence Is Easy. Sama kapela sa priznala, že pri jeho tvorbe sa cítili omnoho istejší než pri práci na svojom debute. A vraj to je cítiť už od prvej skladby.
Album vznikal pod dohľadom Dantona Suppleho a štvorica chlapíkov si väčšinu pesničiek na ňom napísala úplne sama. Singel Four To The Floor ponúka šťastnému majiteľovi tri skladby. Samozrejme uvedenú pesničku v originálnej verzii, tak ako ju nájde i na albume. Ďalej nasleduje bonusová skladba, alebo ak niekto chce, tak B-strana singlu At The End Of A Show, ktorá sa na kompletnom albume nenachádza. A do tretice je pre fanúšikov pripravená lahôdka v podobe demo verzie skladby White Dove, ktorá sa od verzie na samotnom albume dosť líši.
Singel trvá necelých 12 minút, ale za ten čas sa členovia formácie Starsailor predstavujú v tej najlepšiej forme. Jednoduchá, príjemná hudba, z ktorej cítiť kus Británie. Pesničkám nechýba hitovosť a pritom to nie sú žiadne komerčáky. Prepracované do poslednej sekundy.
Zvlášť úvodná skladba prekvapí. A to najmä množstvom použitých hudobných nástrojov. Celkový dojem až vyvoláva mrazenie po celom tele. Vynikajúca pesnička. Ale ani tie ďalšie v ničom nezaostávajú. Práve naopak. Kto nemá ešte celý album, tento singel ho musí uistiť v tom, že si ho nutne treba zadovážiť. Je to vynikajúco odvedená práca.

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2003
Celkový čas: 11:48
Linky: www.starsailor.net

TRACK LIST:
01. Four To The Floor
02. At The End Of A Show
03. White Dove (Original Demo)

Zdroj: TS MusicServer