Lenny Kravitz vo svojej kariére dospel do štádia, kedy nemusí každý rok vydávať nový album a jeho tvorba sa už môže podobať ako vajce vajcu a nikto mu to nezazlieva.

Lenny Kravitz vo svojej kariére dospel do štádia, kedy nemusí každý rok vydávať nový album a jeho tvorba sa už môže podobať ako vajce vajcu a nikto mu to nezazlieva. Tento chlapík si medzi jednotlivými albumami necháva odstup, ktorý nikto nikdy nevie presne určiť. Odrazu sa však vráti na scénu a svojmu vydavateľovi ponúkne materiál hotový na vydanie. Voľný čas si krátil milostným románikom s bývalou ženou Toma Cruisea, o ktorom potom rád rozpráva a snáď z neho čerpá i námety na svoju tvorbu. Aby sa na neho nezabudlo, občas pridá zo svojho života pikantnú historku o tom ako ženy dráždi opiercingovaným penisom...
Všetky šteklivé historky však idú bokom v momente, keď na trh prichádza nový album tohoto umelca. Čím sa líši od toho predošlého? V podstate ničím. Stále je to ten najlepší Lenny Kravitz, spevák a skladateľ v tej najlepšej forme, ktorý poslucháčovi ponúka poriadnu dávku šťavnatej gitarovej hudby, ktorá je stráviteľná úplne pre všetkých. Potešiteľné je tiež to, že sa Kravitz pri nových pesničkách vyvaroval tanečných experimentov, akým svojho času nesporne bola skladba Black Velveteen. Baptism je vynikajúci album, ktorý ponúka poslucháčovi presne to, čo od Kravitza očakáva. Hutnú muziku, zaujímavé texty a skvelý spevácky výkon. Trinásť dokonalých skladieb, nad ktorými zaplesá srdce každého hudobného fanúšika. Lenny Kravitz v tej najlepšej forme. Krvavočervený vrch bookletu s polonahým spevákom je spracovaný tak, aby oslovil spotrebiteľa na prvý pohľad. Vnútro knižky ponúka texty a zaujímavé fotografie. Výborné je, že sú čierno – biele. A každý si hneď všimne, že Lenny opäť trochu zmenil imidž a nechal si narásť vlasy. Výnimočný album, čistá a profesionálna nahrávka, ktorá by nemala chýbať u žiadneho hudobného priaznivca a milovníka kvalitnej hudby.

Vydavateľstvo: Virgin / EMI / Monitor, 2004
Celkový čas: 54:04
Linky: www.lennykravitz.com, www.virginrecords.com

TRACK LIST:
01. Minister Of Rock´N´Roll
02. I Don´t Want To Be A Star
03. Lady
04. Calling All Angels
05. California
06. Sistamamalover
07. Where Are We Runnin´?
08. Baptized
09. Flash
10. What Did I Do With My Life?
11. Storm (feauturing Jay-Z)
12. The Other Side
13. Destiny

Zdroj: TS MusicServer