Nuda? Leto je až príliš vláčne a nikde sa nič nedeje? Klasika! Uhorková sezóna je v plnom prúde, všetci známi sa vypekajú niekde na pláži a v rádiu ide dookola ten istý, síce dobrý, ale už trochu ohraný hit.

Nuda? Leto je až príliš vláčne a nikde sa nič nedeje? Klasika! Uhorková sezóna je v plnom prúde, všetci známi sa vypekajú niekde na pláži a v rádiu ide dookola ten istý, síce dobrý, ale už trochu ohraný hit. Chcelo by to trochu vzrušenia. Po hudobnej stránke by tu jedna rada určite bola.
S absolútnou istotou všetkých odviaže trojica chlapíkov ukrytá pod názvom NERD. Na trh sa dostal ich druhý album, ktorý jednoducho nemožno prehliadnuť a postupne sa od neho len veľmi ťažko odchádza. Strhujúca energia s výbornými textami.
Autorom tohoto skvelého hudobného výbuchu je dvojica uznávaných, ak nie priam najuznávanejších producentov na svete. NERD sú skôr známi pod názvom The Neptunes, teda Pharrell Williams a Chad Hugo. K spolupráci na vokáloch prizvali „nejakého“ Shaea a treba uznať, že chlapcovi to ide na výbornú. Spomínaná dvojica pracovala na hitoch takých hviezd ako Justin Timberlake či Britney Spears, ale aj celej plejády osobností čiernej hudby ako Snoop Dog, Kelis, či Missy Eliot. A z každej tejto spolupráce si pri príprave svojho albumu niečo zobrali, zložili dohromady a vytvorili tak unikátne hudobné dielo, ktoré nemá čas nudiť. V hudobne dokonale zmiešali na prvý pohľad nezlúčiteľné prvky a vytvorili tak novú, doslova unášajúcu kvalitu.
Na albume možno zachytiť hip hop, r´n´b´, ale aj množstvo klasického rocku, gitár, jednoducho hudby z obdobia slávnych Beatles. Na albume možno započuť niečo medzi slávnym Princeom a kapelou Red Hot Chili Peppers. Nejde to dohromady? Naopak! Celá ta zmes znie úžasne sviežo. Nenadarmo sa teda hovorí, že NERD sú pekelne talentovaní chlapci.
Hádam jediné, čo sa dá tomuto albumu vytknúť je booklet. Trojica „novorodeniatok vyliahnutá z amerického vajca“ je síce skvelý a dobre zrealizovaný nápad, ale to je asi aj tak všetko. Vo vnútri síce nadchne šesť nezvyčajných a zaujímavých, dočervena ladených fotografií, ale kde sú texty? Prvoradá je síce hudba, ale za tie prachy mohol byť booklet o trochu hodnotnejší. Texty sa však dajú nájsť na internetových stranách kapely, takže ide v podstate o odpustiteľný hriech. Dôležité je, že to, čo NERD na albume ponúkajú sa dá počúvať a určite to majiteľovi CD-čka pozdvihne náladu.

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2004
Celkový čas: 55:01
Linky: www. n-e-r-d.com, www.virginrecords.com

TRACK LIST:
01. Don´t Worry About It
02. Fly Or Die
03. Jump
04. Backseat Love
05. She Wants To Move
06. Breakout
07. Wonderful Place
08. Drill Sergeant
09. Trasher
10. Maybe
11. The Way She Dances
12. Chariot Of Fire

Zdroj: TS MusicServer