Americká skupina The Offspring je pravdepodobne komerčne najúspešnejším neopunkovým zoskupením a na toto leto nám pripravila výber toho najlepšieho, čo za posledných 15 rokov vyprodukovala.

Americká skupina The Offspring je pravdepodobne komerčne najúspešnejším neopunkovým zoskupením a na toto leto nám pripravila výber toho najlepšieho, čo za posledných 15 rokov vyprodukovala. Zlé jazyky vravia, že kapela už nemá čo nové ponúknuť a tak, aby utíšila hlasy nespokojných fanúšikov bažiacich po ďalšom albume, vydáva aspoň výberovku.

Nuž počkáme si a uvidíme, s čím novým kapela ďalšie roky príde, osobne si myslím, že dlho čakať nebudeme. Pravdou však zostáva, že konkurenční Green Day či Sum 41 nespia a nové veci produkujú častejšie a rozhodne nie na úkor kvality.

Výberový album Greatest hits obsahuje okrem najväčších hitov aj jednu novú skladbu, ktorou je úvodná Can’t repeat. Kto by očakával nejakú zmenu štýlu, márne. Jedná sa o starý dobrý Offspring, skladbe opäť dominuje melodický refrén, no a pieseň naznačuje, že kapela sa nebude v budúcnosti snažiť o nič prevratné.
Čo sa týka výberu skladieb, to je večná téma na diskusiu. Niekto môže hovoriť o vyváženej výberovke, iný by si predstavoval viac či menej odlišný tracklist. Kapely to často riešia hlasovaním fanúšikov na ich internetových stránkach, naúspešnejšie skladby automaticky postupujú na výberovku alebo sa na ne natáča videoklip. Nech je ako chce, na tejto výberovke sú chronologicky umiestnené najväčšie hity a tak sa tu ocitli tri piesne zo Smash - Come out and play, Self esteem, Gotta get away, dve z Ixnay on the hombre - All I want, Gone away, tri skladby z Americana - Pretty Fly, Why Dont You Get A Job?, The Kids Arent Alright, dve skladby z Conspiracy of one - Original prankster, Want you bad a dve piesne z albumu Splinter - Hit that, (Cant Get My) Head Around You. Skrátka výber, ktorý poteší každého fanúšika tejto americkej štvorice.

Jednoznačne komerčne najúspešnejším albumom je Smash (s megahitom Self-Esteem), ktorého sa predalo neuveriteľných 11 miliónov kusov a urobilo z kapely hviezdy svetového formátu. Sláva a úspech sa však tak ľahko neodpúšťa, a tak prišlo ukončenie dovtedy priateľských vzťahov s kapelou Green Day – tí prestali s Offspringami komunikovať.
The Offspring sa už tradične tešia solídnej návštevnosti na koncertoch, kde dokážu urobiť slušnú pódiovú show. Súčasnú zostavu kapely tvoria Dexter Holland (spev, gitara), Noodles (gitara), Greg K (basgitara) a Atom Willard (bicie).

Vydavateľstvo: Columbia Records
Rok vydania: 2005
Žáner: neopunk
Diskografia:
The Offspring (1990)
Ignition (1992)
Smash (1994)
Ixnay on the hombre (1997)
Americana (1998)
Conspiracy of one (2000)
Splinter (2003)
Greatest hits (2005)
Odkaz: http://www.offspring.com
 
Zoznam piesní:

1. Cant Repeat
2. Come Out And Play [Keep em Separated]
3. Self Esteem
4. Gotta Get Away
5. All I Want
6. Gone Away
7. Pretty Fly (For A White Guy)
8. Why Dont You Get A Job?
9. The Kids Arent Alright
10. Original Prankster
11. Want You Bad
12. Defy You
13. Hit That
14. (Cant Get My) Head Around You

Zdroj: TS MusicServer