Najaktívnejšia členka niekdajších Spice Girls zaútočila na hitparády už začiatkom roka. No, zaútočila... Ono sa to skôr malo podobať na niečo ako útok, alebo skôr na snahu zaujať pilotným singlom z pripravovaného albumu.

Najaktívnejšia členka niekdajších Spice Girls zaútočila na hitparády už začiatkom roka. No, zaútočila... Ono sa to skôr malo podobať na niečo ako útok, alebo skôr na snahu zaujať pilotným singlom z pripravovaného albumu. Ten vyšiel začiatkom leta A Geri na ňom dokazuje jediné – ešte stále som tu, ešte sa ma nezbavíte. Ale, bohužiaľ, to je jediné!

Tretí sólový album Geri Halliwell je jednoznačne jej najslabším hudobným dieťaťom. A to i napriek tomu, že na ňom pracovala pekelne dlho a jeho vydanie niekoľkokrát odložila kvôli tomu, aby ho vraj poriadne vyšperkovala. Chýbajú však tomu grády.
Alebo chlapsky povedané, chýbajú tomu gule. A tie, čuduj sa svete, na predošlých albumoch tejto speváčky skutočne boli. Tu je to však celkom inak. Geri akoby zaspala dobu. Poslucháčovi ponúka niekoľko rokov starý pop, ktorým osloví už len málokoho. A čo je najhoršie, na tomto albume chýba skutočný hit. Na tých predošlých sa vždy našla aspoň jedna vypaľovačka, tu tomu tak bohužiaľ nie je. Skladby Desire, či Love Never Loved Me sú síce chytľavé, ale nepresvedčivé. Chýba im nejaká povestná iskra, ktorá by z nich urobila hit, ktorý by vystrelil aspoň do prvej desiatky hitparády. Škoda. Produkcia, ktorú Geri na albume ponúka sa hodí tak akurát do repertoáru Kylie Minogue. Jej fanúšikovia by možno práve dve spomínané skladby zožrali aj s háčkom. Od Geri sa očakávalo trochu viac.

Jej nový album až príliš pripomína jednoduchú, lacnú a komerčnú tvorbu, akou sa prezentovali Spice Girls v závere svojej krátkej, no predsa len úspešnej kariéry. A hoci sa Geri v súčasnosti prezentuje ako jediná „spajska“ i hudobne, je otázne, či to má vôbec nejaký význam.
Dvanástim pesničkám na albume chýba akýkoľvek nápad, sú jednoduché, nezaujímavé a ako celok bohužiaľ dosť nudia. Ak možno odporúčať tento album na nejakú príležitosť, tak nikde inde ako na nudné plážové vylihovanie bohužiaľ nie je určený. Niekde tam, medzi vlnami na hladine sa to celé stratí a možno to pôsobí i príjemne.
A možno to bol zámer. Možno sa treba na celý tento projekt pozerať ako na jednoduché letné dieťa, ktoré bezhlavo šantí horúcimi letnými dňami. Nezamýšľať sa nad jeho umeleckými hodnotami (hľadajú sa naozaj veľmi ťažko) a pravdepodobne je potrebné nechať ho len tak prehrmieť. Leto sa o chvíľu skončí (a tento rok mu chýba povestný letný hit) a na toto CD začne v poličke padať prach. Len ťažko sa dá predpokladať, že sa niekto k nemu ešte vráti. Nie je dôvod. Ak je to však, tak potom tá platňa splnila svoj účel. Nekritizujem teda a pokúsim sa ponad to všetko jednoducho povzniesť (napriek kilám cez stovku) a byť chvíľu komerčným konzumentom, ktorý to ako – tak strávi. Ale skutočne len chvíľu.
Ak sa však mám priznať, ja osobne verím, že Geri nepovedala posledné slovo a o pár mesiacov nás všetkých ešte milo prekvapí. Však ja (a myslím, že nie som sám) ju mám vcelku rád.

Vydavateľstvo: EMI/Monitor, 2005
Celkový čas: 42:47
Linky: www.gerihalliwell.co.uk

ZOZNAM SKLADIEB:
01.   Passion
02.   Desire (Single Version)
03.   Love Never Loved Me
04.   Feel The Fear
05.   Superstar
06.   Surrender Your Groove
07.   Ride It (Single Version)
08.   Theres Always Tomorrow
09.   Let Me Love You More
10.   Dont Get Any Better
11.   Loving Me Back To Life
12.   So I Give Up On Love

Zdroj: TS MusicServer