O Philovi Lynottovi sa hovorí ako o írskom Hendrixovi. Možno trochu povrchné prirovnanie, pretože Phil (1949-1986) a jeho Thin Lizzy (1970-1983) neboli odkázaní na inšpirácie inými.

O Philovi Lynottovi sa hovorí ako o írskom Hendrixovi. Možno trochu povrchné prirovnanie, pretože Phil (1949-1986) a jeho Thin Lizzy (1970-1983) neboli odkázaní na inšpirácie inými. Lynott patrí k najinvenčnejším rockovým pesničkárom sedemdesiatych rokov.
Obsahom DVD je pozbieraný súbor štylizovaných videoklipov a záznamov zo „živých“ vystúpení skupiny. Termín „Live“ tu treba chápať s rezervou, pretože zo šiestich takto označených skladieb iba dve neboli pantomímou na playback. 
Z kritického pohľadu by sa žiadalo povedať, že okrem novej zvukovej úpravy pesničiek (5.1 Dolby Digital) niekoľkých raritných záznamov a pár kurióznych videoklipov, neprináša tento výber nič, čo by mohlo prekonať dojem z ich vydarených albumov, akým bol napríklad „živák“ Live and Dangerous alebo štúdiové LP Jailbreak či Black Rose.
Na viacerých klipoch figuruje aj budúca pop-metalová, neskôr bluesrocková hviezda, írsky gitarový hrdina Gary Moore, ktorý v skupine účinkoval ako inštrumentalista.
Objaví sa tu i mladý Mark Knopfler, ktorý spolu so svojim červeným Stratocastrom hosťuje v skladbe King’s Call
Raritou je i záverečná skladba a zároveň jeden z najväčších hitov skupiny - Whiskey In The Jar, ktorej čiernobiely videozáznam vznikol roku 1973 pri príležitosti vystúpenia Thin Lizzy v relácii BBC Top Of The Pops. Z dnešného pohľadu “very funny” – skupina otvára ústa stojac na vyvýšených stupienkoch, súc obklopená strnulo tancujúcim komparzom. O pár rokov neskôr podobné scény produkovala i československá „televízna ruka SZM“ zvaná Televízny klub mladých.

Výber devätnástich hitov skupiny celkom dobre reprezentuje najväčšie rebríčkové úspechy skupiny. Bez zaujímavosti nie je ani ich vizuálne stvárnenie, to sa však viac prikláňa k hitparádovej podobe skupiny. Tak treba chápať i tento DVD výber - komu viac vyhovuje popová tvár Thin Lizzy, ten neoľutuje. Nie je to však disk, ktorý by sa dal odporučiť ako komplexná vizitka skupiny pre novú generáciu priaznivcov. Thin Lizzy boli totiž EŠTE lepší, než ich predstavuje výber ich Greatest Hits. Okrem desiatok hitov kvality reprezentovali hlavne ucelené albumy a silná pódiová prezentácia. V tomto zornom uhle iste patria k tomu najlepšiemu, čo po sebe rocková scéna sedemdesiatych rokov zanechala. Hoci Thin Lizzy nikdy nedosiahli docenenie a masovo rešpektovaný význam, aký sa pripisuje kolegom Black Sabbath, Led Zeppelin, alebo Deep Purple o ich osobitosti nikto nepochybuje. Na druhej strane treba priznať aj to, že na rozdiel od vyššie uvedených kapiel, ktoré definovali hudbu svojej doby a zostali s ňou spojené, práve popový odtieň „obyčajných“ pesničiek Thin Lizzy má nadčasovejší význam.
Album Thin Lizzy: Greatest Hits je k dispozícii ako DVD alebo tiež ako CD.

Vydavateľstvo: Universal/Mercury
Žáner: Rock
Štýl: Hard-Rock, Pop
Obraz: 4:3
Zvuk: Dolby Digital 2.0 a 5.1 Surround Sound
Celkový čas: 67:36
Odkaz: www.thinlizzy.org

Zoznam skladieb:
1 Boys Are Back In Town
2 Dont Believe A Word
3 Dacing In The Moonlight
4 Rosalie (live)
5 Waiting For An Alibi
6 Do Anything You Want To Do
7 Sarah
8 Chinatown
9 Killer On The Loose
10 Thunder And Lightning
11 Bad Reputation
12 Kings Call
13 Rocker
14 With Love
15 Dear Miss Lonely Hearts
16 That Woman
17 Johnny The Fox
18 Wild One (live)
19 Whiskey In The Jar (top Of The Pops 1973)

Zdroj: TS MusicServer