Hoci to celé začína ako poriadne technicky odfláknutý koncertný záznam, všetko je nakoniec našťastie inak. I napriek tomu, že kapela na obale svojho CD (snáď pre zlepšenie nálady) upozorňuje na Tabáček, ktorý by ste v hmotnej podobe hľadali na albume (či skôr v jeho obale) ťažko (ide totiž o pieseň s rovnakým názvom).

Hoci to celé začína ako poriadne technicky odfláknutý koncertný záznam, všetko je nakoniec našťastie inak. I napriek tomu, že kapela na obale svojho CD (snáď pre zlepšenie nálady) upozorňuje na Tabáček, ktorý by ste v hmotnej podobe hľadali na albume (či skôr v jeho obale) ťažko (ide totiž o pieseň s rovnakým názvom). Na fakt, že fajčenie zabíja zas kapela upozorňuje recesiou v podobe čiernej informácie o Tabáčku, akoby vystrihnutej z krabičky tak nebezpečných cigariet – presne podľa európskych noriem. A k dobrému Tabáčku si môžete namiešať lahodný Music Bar cocktail, ktorého recept tiež nájdete na obale CD. A pri lahodnom moku, v spoločnosti dobrej party, pri pár šlukoch dobrého Tabáčku je vždy všetko v pohode, rovnako ako pri tejto platni.

Toľko omieľaný Tabáček je nakoniec prvým singlom z nového albumu kapely Chinaski. Kapely, o ktorej si nikto nemyslel, že si nájde opäť cestu k poslucháčom po odchode Petra Rajcherta na sólovú dráhu. Michal Malátný však jeho post zastúpil absolútne geniálne a Chinaski fungujú na báze plnou parou vpred.
Nový album je ladený do modrej, dymovej farby a je pomernej ostrejší, než ktorýkoľvek jeho predchodca. Hudobne dominujú gitary, klávesy sú potlačené do úzadia a Tabáček je vlastne jednou z najmelodickejších skladieb na albume. Jasný hit. S tými ďalšími to už bude trochu väčší problém, keďže kapela trošku pritvrdila. Ale skladby ako Stále líp, Tichej pláč, Vedoucí, či Game Is Over by s hitovosťou v budúcnosti nemali mať problémy.
Hudobne je album veľkým prekvapením. Ibaže ani napriek miernemu pritvrdeniu Chinaski nestratili svoju melodickosť a sú pomerne na celej päťdesiat minútovej hudobnej ploche. Zaranžované je všetko tak, aby to bolo prístupné každému poslucháčovi. A to sa pod producentským okom Michala Dvořáka (ex Lucie) podarilo na výbornú.
Texty sú presne také aké sa od Chinaski očakávajú, jednoduché a veselé. V spojení s muzikou tvoria pohodovú muziku na piatkový večer niekde v rockovom klube (niekoľko ich kapela obíde v Čechách spolu s našou Zuzkou Smatanovou už čoskoro). Hudobne si textársky si kapela vypomohla úplne sama.
V jednoduchosti je sila a to nie je iba o hudbe a textoch, ale v tomto duchu sa nesie i booklet nového albumu Chinaski. Na jednej strane texty, na druhej strane fotografie jednotlivých členov kapely. Základné informácie a ďakovačka. Titulná strana síce vyzerá ako stierateľný žreb, ale to nikomu neprekáža.
V konečnom dôsledku je Music Bar uceleným hudobným dielom, ktoré určite poteší každého hudobného konzumenta.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2005
Celkový čas: 49:52
Linky: www.chinaski.cz

Zoznam skladieb:
01. Music Bar (Intro)
02. Beaty &# rýmy
03. Tabáček
04. Tichej pláč
05. Stále líp
06. Serotonin
07. Asie
08. Bylo – nebylo
09. edoucí
10. Svítá
11. 7. pád
12. Game is Over
13. Vrchlabí
14. Skončili jsme

Zdroj: TS MusicServer