Sny bývajú rôzne! Divoké, príjemné, ale i mokré. A tiež exotické. Presne taký sen sníva vo svojom prvom videoklipe v živote i spevák Miro Jaroš.

Sny bývajú rôzne! Divoké, príjemné, ale i mokré. A tiež exotické. Presne taký sen sníva vo svojom prvom videoklipe v živote i spevák Miro Jaroš. Skladbou Šamanka prezentuje svoje prvé hudobné dieťa Exoterika. A rovnako ako sa mu vydaril album, vydaril sa mu i videoklip k druhému singlu z neho.
Príjemným prekvapením je zistenie, že na réžii tohto dielka sa podieľal Marián Martaus, človek, ktorého meno v tejto branži nie je ešte príliš známe, respektíve je absolútne neznáme. V každom prípade nejde o meno, ale o odvedenú prácu a tá sa tento raz opäť vydarila na výbornú.

Miro znovu neostal nič dlžný povesti kontroverzného umelca, ktorý vie ako zaujať. Jeho videoklip má spád a ani na chvíľu nenudí. Už takmer od začiatku je jasné, že všetko je iba sen, ktorý sa tmolí Mirovou hlavou počas divokej noci.
A Jaroš ani tento raz nenechal nič na náhodu. Videoklip je výpravný, dominujú v ňom zaujímavé kostýmy i exotické prostredie (exteriéry sa nakrúcali na hrade v Starej Ľubovni). Záhadnú atmosféru navyše podnecuje tma a všade horiace fakle. Miro sa počas klipu brodí zrúcaninami starého hradu a hľadá svoju šamanku, ktorá pred ním úspešne uniká. To všetko je doplnené o vydarené a profesionálne pripravené tanečné kreácie. A nemožno sa tomu čudovať, keďže sa na ich choreografii podieľal i miliónový tanečník Štefan Chlebo. Až sa do úst nasúva otázka, kto sa chcel zviesť po čiom chrbte, ale po vzhliadnutí celého dielka je jasné, že nikto takúto propagáciu nepotreboval. Chlebo odviedol kus dobrej roboty a hoci vo videoklipe aj tancuje, je v ústraní a celé to nie je o ňom, ale o Jarošovi. Jedno je však isté. Spojenie hviezd dvoch odlišných súťaží sa v konečnom dôsledku vydarilo.
A hoci Šamanka určite nie je najsilnejšou skladbou Jarošovej platne (snáď sa časom dostane i na tie ostatné) je jednou z tých skladieb, ku ktorým sa videoklip priam pýta. Tento má navyše švih, je dynamicky zostrihaný a ak ho sledujete na kvalitnom televízore, vychutnáte si rovnako kvalitný obraz ako i čistý zvuk. Samotný Jaroš opäť dokazuje, že je dlho očakávaným netuctovým zjavom na domácej hudobnej scéne so svetovými ambíéciami. Štart je to výborný, len tak ďalej.

V závere sa samotný interpret dozvedá, že ten sen nebol až taký nereálny, keď si pod paplónom nachádza exotický amulet. Po dlhom čase aj na domácej hudobnej scéne video, ktoré nenudí. Práve naopak.
Zaujímavé však je, že divoké sny má vo svojom najnovšom klipe i Robbie Williams (o tom inokedy). Zvláštna zhoda náhod. Osobne sa teším, že Mirov klip prišiel do rotácií o niečo skôr než Robbieho. Aspoň ho nikto nemôže obviniť z plagiátorstva. Je však zaujímavé, že dvaja veľkí šoumeni majú temer totožné nápady.

Zdroj: TS MusicServer