Talianska "drzaňa", "mrcha", ale i "čupka"! Aj také oslovenia sa občas ujdu Talianke In-Grid od susedov Francúzov. Keď vydala svoj prvý album, žrali ju.

Talianska "drzaňa", "mrcha", ale i "čupka"! Aj také oslovenia sa občas ujdu Talianke In-Grid od susedov Francúzov. Keď vydala svoj prvý album, žrali ju. Na tom ďalšom si dovolila načrieť do studnice francúzskeho šansónu a zohaviť ho tanečnými verziami. Hrdí Francúzi jej to nedarovali. Ale baba s veľkým nosom sa nikdy nebojí a rok po šansónovom kolotoči je späť s pôvodnými skladbami.

Hoci hneď úvodná skladba albumu Mama Mia evokuje sklony ku kapele Abba, žiadny plagiát sa tento raz nekoná. Našťastie. In-Grid prichádza s 15 skladbami, pričom jedenásť je naspievaných v jej milovanej francúzštine a štyri si strihla po anglicky. Že by pokus preraziť ešte ďalej. Nepotrebuje ho. Európu opantala svojim erotickým jazykom dávno a čuduj sa svete, z dievčat, ktoré v rovnakom čase vyplávali na povrch hudobných vôd (Kate Ryan) sa na scéne drží zubami nechtami a ešte je aj stráviteľná.
Samozrejme, ani v nových pesničkách nemôže chýbať kus francúzskej kultúry a tak sa pre Francúzov tak typický kolovrátok krúti hneď v niekoľkých skladbách.
Pesničky na albume sú dynamické, kde – tu popretkávané nežným lepákom. Ale tých je minimálne. In – Grid opäť vsadila na svoju živelnosť a oplatilo sa jej to. Ak prestaneme v jej skladbách hľadať nejakú obrovskú umeleckú hodnotu, tak sa dajú stráviť bez ujmy na zdraví a navyše sa dá pri nich ešte aj dobre pozabávať.

Najlepšia je jednoznačne prvá časť albumu. Prvé tri skladby (Mama Mia, Le Coquin, Dans Tes Yeux) sú jasnými hitmi, ktoré nám táto speváčka bude postupne predkladať na tanier. A dá sa predpokladať, že jej bude všade dosť. Pesničky sú totiž dostatočne drzé na to, aby sa vryli do pamäte a ostali tam nejaký čas. Samozrejme, určite z nich nebudú legendy, ale na rok, kým In-Grid určite príde s novým albumom to hravo vystačí.
Booklet svedčí o tom, že In-Grid sa nerada fotí. Jediná jej fotka je na titulnej strane obalu, inak je všetko odeté do akejsi kvázi hnedej kože. Ten booklet som trochu nepochopil, ale to neprekáža. Dôležité je, že sú v ňom uverejnené všetky texty a dôležité informácie.

Ak ste od In-grid čakali presne to, čím vás obklopovala doteraz, z tohto albumu určite nebude sklamaní. Otázkou ostáva, dokedy sa jej s hudbou stále o tom istom bude dariť. Zatiaľ sa to ale jednoznačne dá.

Žáner: pop
Vydavateľstvo: Universal Music, 2005
Celkový čas: 53:50
Linky: www.universalmusic.cz

Zoznam skladieb:
01. Mama Mia
02. Le Coquin
03. Dans tes yeux
04. Click clock
05. L’amoureuse
06. Oui
07. Jamais eu
08. A poings fermez
09. Ou est ma vie?
10. Encore un
11. C’est pour toi
12. Love out of time
13. You kissed me
14. Really Really Wanna
15. Every Night

Zdroj: TS MusicServer