Tanečné šialenstvo pretrváva. A sampler Taneční liga je toho jasným dôkazom. Nielenže má neuveriteľné poradové číslo (85), ale zároveň vychádza v priebehu kalendárneho roka až osemkrát.

Tanečné šialenstvo pretrváva. A sampler Taneční liga je toho jasným dôkazom. Nielenže má neuveriteľné poradové číslo (85), ale zároveň vychádza v priebehu kalendárneho roka až osemkrát. A to je jasný dôkaz toho, že tanečnej hudbe sa darí.
O kvalitách pesničiek na takomto projekte hádam nemá význam sa príliš rozpisovať, pretože je všetkým jasné, že ide o najčerstvejšie kalerábové produkcie. A väčšinou o interpretov, ktorých ani nikto poriadne nepozná. Aj takéto výbery však majú svoj význam, pretože keď už nič iné, dá sa pri nich poriadne pozabávať.

Osemdesiatpäťka je aj tak niečím výnimočná. Jej tvorcovia tento raz poľavili od drsných techno hitov, ktoré tvorili vždy neoddeliteľnú súčasť takýchto projektov a stavili takmer výhradne na diskotékové šlágre súčasnosti. Samozrejme niektoré pesničky sú dobre známe a v súčasnosti sú iba odeté do nového, modernejšieho tanečného kabáta. Aj tento trend je stále obľúbený, hoci už pomerne opočúvaný a okukaný. V každom prípade sa mu ale darí, tak prečo v tom nepokračovať
Na osemdesiatpäťku sa tento raz zmestilo 19 aktuálnych tanečných vecí. Hity ako  Just Died, či Gasolina sú už pomerne známe. Na druhej strane nechýbajú tiež overení interpreti ako Global Deejays, Paul Van Dyk, či Karma. Priestor na Tanečnej lige dostal hádam prvý „Slovák“ v histórii. Jordánec Lobo si tu presadil svoj veľký hit Ty si moja láska.

Najväčším prekvapení, najinteligentnejšou pesničkou a zároveň najlepším remixom na platni je All About Us v podaní dua Tatu. Zabudnite na pôvodnú verziu z albumu, táto je niekoľkonásobne lepšia.
Exkluzívny bonus možno poteší fanúšikov reality šou. Zatiaľ čo my máme svojho Tonyho, Češi mali chvíľu svojho Petra Zvěřinu, ktorý pár hodín pred odchodom v saune vily vyslovil niekoľko osudových viet. Tie ho stáli nielen miesto v hre, ale zároveň sa stali legendárnymi. A to natoľko, že kedysi zomierajúce duo (či trio – kto si to ešte pamätá?) Style ich odelo do tanečnej muziky, pridali infantilný refrén a hit je na svete. Bože, ako ľahko sa dá robiť sláva. Petr Zvěřina z Václavaku by o tom vedel rozprávať. Len tak mimochodom, tí, ktorí netušia, čo sa dialo u českých Vyvolených predtým, než dorazili na Slovensko, asi nemajú páru o tom, čo to tu vlastne táram. Ale môžete byť spokojní. O nič ste neprišli.

V booklete, ktorý má svoj zabehnutý štýl a imidž nájdete všetky potrebné informácie o všetkých pesničkách a zároveň niekoľko upútaviek na celé albumy tu zúčastnených interpretov.
Tak na čo váhať? Poďme sa baviť. Ďalšia Taneční liga by mala vyjsť v januári, tak si to dovtedy poriadne užime s touto. Je mimoriadne vydarená.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2005
Celkový čas: 78:23
Linky: www.universalmusic.cz

Zoznam skladieb:
01.   DUNCAN &# WILDE – „I Just Died“ (Radio Edit)
02.   DADDY YANKEE – „Gasolina“
03.   The BLACK EYED PEAS – „Don´t Lie“
04.   GLOBAL DEEJAYS – „Stars On 45“ (Jerry Ropero &# Denis The Menance Stars on 33 Rmx)
05.   PAUL VAN DYK feat. Wayne Jackson – „The Other Side“ (Radio Mix)
06.   T.A.T.U. – „All About Us“ (Dave Aude Vocal Edit)
07.   KARMA – „Zadovoljna“ (Album Verion)
08.   MASTER BLASTER – „Since You´ve Been Gone“ (Videoedit)
09.   HYPERTROPHY – „Just Come Back 2 Me 2005“ (New Radio)
10.   KINKDOME KOME feat. Nelo – „Nowhere“ (Original Radio Mix)
11.   LUCA NOISE – „Moonlight Shadow (Gigi Dag &# Luca Noise Trip)
12.   JOHN SMITH &# MARK WILCOX feat. Jacley – „Love Changes (Everything)“
13.   SWEN G* feat.Inusa – „Morning Light“ (Vocal Radio Edit)
14.   SUNSETPROJECT – “Summer Lovin´” (Radio Extended)
15.   AKCENT – „Kylie“ (Black Sea Remix)
16.   OFFICINA EMOTIVA – „Like A Prayer“ (Gigi Dag &# Luca Noise Trip)
17.   PUSSYCAT DOLLS feat. Busta Rhymes – „Don´t Cha“
18.   LOBO – “Ty si moja láska” (Radio Edit)
19.   PETR ZVĚŘINA feat. Style – „Petr Zvěřina z Václaváku“ (Style Mix)

Zdroj: TS MusicServer