Píše sa rok 1993 a v Bremertone v štáte Washington vzniká nová tvár na punkovej scéne – kapela Mxpx. Po roku fungovania vydávajú debutový album Pokinatcha a tento má veľký úspech.

Píše sa rok 1993 a v Bremertone v štáte Washington vzniká nová tvár na punkovej scéne – kapela Mxpx. Po roku fungovania vydávajú debutový album Pokinatcha a tento má veľký úspech. Nasledujú ďalšie albumy, až sa v roku 2003 na predposlednom albume Before everything and After profilujú na neopunkové zoskupenie koketujúce s rockom a popom. V tomto akoby sledovali cestu slávnejších Blink 182, ktorí svojím posledným albumom naznačili jasný odklon od neopunku. Súčasnú zostavu tvorí trojica Mike Herrera – basgitara, spev, Tom Wisniewski – gitara, Yuri Ruley – bicie.

Na poslednom albume Panic však opäť čiastočne pritvrdili a vracajú sa k punkrocku, ktorý bol pre nich typický na starších doskách. CD je plné melodických piesní s hitovým nábojom, ktorým jednoznačne dominujú Heard that sound (prvý klip z nového albumu), romantická Wrecking hotel rooms (na vokáloch participuje Mark Hopuss z Blink 182), či úvodná vypalovačka The darkest places.
Z muziky je jasný vplyv punkových velikánov ako napr. Bad Religion, Blink 182 či Green Day, nejedná sa však v žiadnom prípade o vykrádanie nápadov, na to kapela nie je odkázaná. Chalani svoje nástroje ovládajú dobre a čo majú naozaj kvalitne prepracované, to sú vokály. Stačí si vypočuť napr. pieseň Young and depressed a hneď pochopíte, o čom je reč. Mxpx občas v textoch siahnu aj ku kresťanským témam, ako napr. vo Waiting For The World To End, kde pojednávajú o konci sveta. V záverečnej This weekend chalani opustili tradičný 4/4 takt a výsledok je vydarený – život je zmena. Aj keď na platni samozrejme nájdete aj slabšie songy, hluché miesta toto CD nemá, šlape to od začiatku do konca a energiu cítiť z každého milimetra.

V piesňach Mxpx nehľadajte prevratné gitarové riffy alebo azda experimenty s elektronikou. Ide hlavne o zábavu a tento cieľ táto zohratá trojica splnila na výbornú. Kapela štartuje v druhej polovici januára veľké európske turné, v rámci ktorého sa 10. februára zastaví v susednej Wiedni.

Vydavateľstvo: Side One Dummy
Rok vydania: 2005
Diskografia: Pokinatcha (1994), Teenage Politics (1995), Life In General (1997), Slowly Going The Way Of The Buffalo (1998), At The Show (1999), The Ever Passing Moment (2000), Before everything And After (2003), Panic (2005).
Odkaz: http://www.mxpx.com/

Zoznam skladieb:
01. The Darkest Places
02. Young and Depressed
03. Heard That Sound
04. Cold Streets
05. The Story
06. Wrecking Hotel Rooms
07. Late Again
08. Kicking And Screaming
09. Grey Skies Turn Blue
10. Emotional Anarchist
11. Call in Sick
12. Get Me Out
13. Waiting For The World To End
14. This Weekend

Zdroj: TS MusicServer