Vzrastom možno bola najmenšia, no hlasom prevyšovala nad mnohými. Zo súťaže vypadla pred finálovou trojkou a mnohí dodnes nechápu, ako mohol miesto nej postúpiť Bezdeda.

Vzrastom možno bola najmenšia, no hlasom prevyšovala nad mnohými. Zo súťaže vypadla pred finálovou trojkou a mnohí dodnes nechápu, ako mohol miesto nej postúpiť Bezdeda. Jedno však už bolo v tej chvíli jasné. Zdenka sa nestratí.

A je to tak. S vydaním albumu sa príliš neponáhľala. Po troške na ňom pracovala so zámerom, že nemusí byť prvá zo súťaže, kto vydá. Dôležité je, aby bola iná. A podarilo sa to. Dokonca na výbornú.
Zdenka sa už počas súťaže preslávila tým, že jej bolo v podstate všetko jedno, ničím sa nestresovala, večne bola v pohode. A taký je i jej debutový album. Plný pohody, slnka na duši, jednoducho sunny. Pohoda, akú dokáže vytvoriť iba Zdenka Predná. Nenadarmo sa mnohí vyjadrujú na adresu jej albumu v superlatívoch, či už ide o odbornú kritiku, alebo o laickú verejnosť.

Mnohí sa obávali, že ruku k Zdeninmu dielu priloží najmä Šarkan a že z toho vznikne akási Žena z lesoparku v sukniach. Ak jej aj Šarkan do toho „kecal“, nikde to nie je poznať, na albume ho neuvádza a ak nejaké rady z jeho strany prišli, tak boli jednoznačne dobré. Zdenka sa nakoniec spoľahla na Creativehouse, teda známu trojku B3. Z toho zas mohli vzniknúť obavy, že chlapci, zaspatí vo svojich mútnych vodách, nedokážu vytvoriť nič iné, než boli platne iných finalistov, takže nudný podpriemer. Omyl. Album Zdenky Prednej sa im podarilo obliecť do príjemného moderného kabáta, plného súčasnej elektronickej hudby, ktorá je navyše príjemne komerčná, teda konzumná a vhodná pre širokú verejnosť. Podarilo sa. Album dostal zvuk, po ktorom by mohol túžiť nejeden domáci interpret, hodný zvuku špičkových svetových interpretov. Po hudobnej stránke predstavila Zdenka Predná svojim priaznivcom excelentný album, ktorý určite nikoho nesklamal.

Už prvým singlom Len ty smieš si hravo podmanila poslucháčov a dodnes je v rádiách najhranejšou finalistkou súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Trúfam si povedať, že právom. Pretože tento singel, ako jeden z mála, má všetky hitové ambície.
Zaujímavé je to s textami na tomto albume. Až na jeden si Zdenka všetky napísala úplne sama. Jediná sa tak podieľa na svojom albume i autorsky a to pomerne veľkou mierou. A napísala si presne to, čo jej sedí, čo chce spievať, čomu rozumie a v čom sa našla. Samú seba predsa pozná najlepšie. Nie, nečakajte umelecké skvosty, ani básnické perly. Miestami sú texty dokonca príjemne infantilné. Ani jeden však nie je zlý. V každom sa dá niečo objaviť a nájsť. Sú príjemné. Zdenka je rovnako roztomilá textárka ako je roztomilá speváčka. Nie je problém uveriť jej to, o čom spieva.

Absolútnou perlou tohto projektu je jeho booklet. Totálne umelecký, absolútne hviezdny a skvelý. Nájdete v ňom všetko. Texty, šteklivé fotografie i všetky informácie, vrátane rozsiahleho poďakovania. Len ten druh písma mohol byť iný – trochu viac čitateľný. Inak je však booklet výborný. A to v spojení s úžasným obsahom samotného albumu hovorí za jedno. Na Zdenku Prednú sa oplatilo čakať.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005
Celkový čas: 45:15
Linky: www.zdenkapredna.sk

Zoznam skladieb:
01. Sometimes The Things May Happen
02. Len ty smieš
03. Opretá o sny
04. Silence
05. Z každého niečo
06. Vody sú pomalé
07. Sunny Day
08. Shake It
09. Vietor
10. Vo vode
11. Funky Feet

Zdroj: TS MusicServer