...Je najlepší? Dlho očakávaný album od Kate Bush. Čakalo sa naň dobrých 12 rokov. Po jeho prvom vypočutí som si povedal – Aká nuda! Po druhom – Zdá sa to byť fakt dobré! Po treťom – Aké geniálne! A tento pocit ostal.

...Je najlepší? Dlho očakávaný album od Kate Bush. Čakalo sa naň dobrých 12 rokov. Po jeho prvom vypočutí som si povedal – Aká nuda! Po druhom – Zdá sa to byť fakt dobré! Po treťom – Aké geniálne! A tento pocit ostal.

Detaily, detaily a ešte raz detaily. Posadnutosť perfekcionizmom. Kreatívnosť v umení. Tak ako geniálny maliar stvárňuje na svojom obraze jednotlivými ťahmi štetca skutočnosť; ako keď nadaný filozof opisuje to, čo skutočne vidí a prežíva, to isté robí Kate Bush s tým rozdielom, že si to spieva. Človek nemusí vedieť po anglicky, aby jej uveril. Aby uveril umeniu zapísanom laserom na každom jej CD - nosiči. Považujme preto toto CD za zavŕšenie jej závratnej hudobnej kariéry. Kariéry už takmer 50 – ročnej speváčky. To, čo príde prípadne potom, už nemusí byť tak dobré. Bez Kate Bush by bol svet nudný. Tak ako bez dobrého vína a pravdivej filozofie. Nebudem na tomto mieste opisovať jednotlivé skladby – všetky sú fantastické! Ťažko povedať či je tento album lepší, alebo horší ako všetky ostatné - predchádzajúce. CD-čko je iné. Originálne a jedinečné. Jednoducho kráča s dobou. Je vzdušné, mystické a nadčasové. Speváčka odviedla kus poctivej práce a podpísala sa na album, ktorého zvuková kulisa je rovnako dobrá ako jej hlas. Neviem si predstaviť svet bez Kate Bush.

Booklet s fotografiami tvorí bohaté príslušenstvo, na ktoré sme si už u Kate akosi zvykli. Recenzované CD je hodnotné predovšetkým skutočným umením. Za takéto umenie je radosťou zaplatiť. Pretože od speváčky dostávate za svoje peniaze vždy oveľa vyššiu protihodnotu. Pri počúvaní tohto albumu zabudnite na discmany a podobné osobné prehrávače. Kate Bush a váš sluch si zaslúžia skutočnú kvalitu z HiFi zariadenia a pripojených reproduktorov. Iba tak možno odhaliť nepreberné množstvo skrytých detailov a naturalistických prvkov, ktoré obsahuje zvukový záznam na tomto CD. Už teraz je album nominovaný na dve hudobné ceny Brit Awards. Kate Bush je jednou z mála žien, ktorej bez osobnej zainteresovanosti na jej osobe z celej hĺbky svojho srdca želám ešte veľa dobrého zdravia a lásky vo vzťahu muž a žena a matka a syn. Je najlepší... .

Vydavateľstvo: EMI Music  
Žáner: Alternatívny rock
Celkový čas: 37:58 + 41:58

Zoznam skladieb:
CD1: A Sea of Honey
1. King of the Mountain
2. Pi
3. Bertie
4. Mrs. Bartolozzi
5. How to be Invisible
6. Joanni
7. A Coral Room
CD2: A Sky of Honey
1. Prelude
2. Prologue
3. An Architect’s Dream
4. The Painter’s Link
5. Sunset
6. Aerial Tal
7. Somewhere in Between
8. Nocturn
9. Aerial
 

Zdroj: TS MusicServer