Veľká dáma hudobnej scény a zároveň i tiež občasná herečka Barbra Streisand je na hudobnej scéne už dlhé roky. Za ten čas vydala niekoľko desiatok veľmi úspešných albumov.

Veľká dáma hudobnej scény a zároveň i tiež občasná herečka Barbra Streisand je na hudobnej scéne už dlhé roky. Za ten čas vydala niekoľko desiatok veľmi úspešných albumov. Tie staršie postupne opätovne vychádzajú na CD, no speváčka sa nebráni ani príprave nových projektov. My sme dostali „na pozorovanie“ dva unikátne projekty tejto veľkej dámy svetového šoubiznisu.

Barbra Streisand – Guilty Pleasures
Tento projekt sa po prvý raz objavil „na scéne“ pred 25–imi rokmi a speváčka Barbra Streisand na ňom spojila svoje sily s členom formácie Bee Gees, Barry Gibbom. Album Guilty Pleasures je priamym pokračovaním úspešného projektu Guilty, ktorý sa svojho času dostal až na prvé miesta svetových hitparád predajnosti. Album ponúka dva spoločné duety s Barry Gibbom a ďalej pesničky, na ktorých sa Gibb podieľal autorsky a Barbra ako sólová speváčka.
Ide o príjemný, prevažne baladický projekt, na ktorom obaja speváci predvádzajú svoje schopnosti a umenie v plnej kráse a z pesničiek robia nádherné zhudobnené príbehy, ktoré musia nadchnúť každého milovníka populárnej hudby. Barbra Streisand je osvedčená značka, ktorá nesklamala ani tento raz.
Súčasne s touto novinkou vychádza na CD i reedícia pôvodného albumu Guilty v remastrovanej podobe a s bonusovým DVD. Nový album Guilty Pleasures sa na trhu čoskoro objaví v podobe Dual Discu. Pôvodný album ponúka jedenásť skladieb a booklet k nemu má formu „skladačky“, plnú fotografií a textov pesničiek, vrátane zaujímavých informácií o projekte. Spoločná kombinácia týchto dvoch hudobných legiend nie je len obyčajným projektom, ale platňa, ktorá by mala byť súčasťou každej zbierky diskofilov. Vcelku úžasný projekt.
Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005
Celkový čas: 47:44
Linky: www.barbrastreisand.com
Zoznam skladieb: 1. Come Tomorrow, 2. Stranger In A Strange Land, 3. Hideaway, 4. It´s Up To You, 5. Night Of My Life, 6. Above The Law, 7. Without Your Love, 8. All The Children, 9. Golden Dawn, 10. (Our Love) Don´t Throw It All Away, 11. Letting Go

Barbra Streisand – A Love Like Ours
Barbra Streisand je bezmála renesančná osobnosť. Herečka, režisérka, ale predovšetkým výsostná speváčka, ktorá za svoju takmer štyridsaťročnú kariéru získala nespočetné množstvo ocenení, vrátanie ceny Grammy.
Tradične vysokú latku nasadila i svojim albumom A Love Like Ours, na ktorom speváčka spolupracovala s takými osobnosťami populárnej hudby ako je saxofonista rapera Kennyho G, ktorý speváčke nahral sóla v skladbách The Island a The Music That Makes Me Dance.
Prvým singlom z albumu bola hitovka I´ve Dreamed Of You, ako dvojka nasledovala skladba If You Ever Leave Me, duet, v ktorom sa po speváčkinom boku objavil spevácky partner Vince Gill. Producentsky sa na albume vystriedalo viacero zvučných mien, medzi tie najznámejšie jednoznačne patrí Richard Marx.
Barbra Streisand je známa i ako úžasná muzikálová herečka a speváčka, ktorá pravidelne účinkuje v muzikáloch na Broadwayi. Preto je jasné, že záver albumu nemôže patriť inému „číslu“, než skladbe The Music That Makes Me Dance zo známeho a úspešného muzikálu Funny Girl.
Romantický album ponúka dvanásť skladieb a booklet plný romantických  fotografií a informácií o jednotlivých skladbách. Texty bohužiaľ chýbajú, ale to ani náhodou neuberá na kvalite celého projektu.
Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment
Celkový čas: 51:27
Linky: www.barbrastreisand.com
Zoznam skladieb: 1. I´ve Dreamed Of You, 2. Isn´t It A Pity?, 3. The Island, 4. Love Like Ours, 5. If You Ever Leave Me, 6. We Must be Loving Right, 7. If I Never Met You, 8. It Must Be You, 9. Just One Lifetime, 10. If I Didn´t Love You, 11. Wait, 12. The Music That Makes Me Dance

Zdroj: TS MusicServer