Hoci hudobný trh neustále zaplavujú nové a nové tituly, s ktorými prichádzajú noví a noví interpreti, stále sú tu ešte aj hudobné legendy, ktoré tvoria, prípadne úspešne žijú zo svojich niekdajších úspešných nahrávok.

Hoci hudobný trh neustále zaplavujú nové a nové tituly, s ktorými prichádzajú noví a noví interpreti, stále sú tu ešte aj hudobné legendy, ktoré tvoria, prípadne úspešne žijú zo svojich niekdajších úspešných nahrávok. O tom, že je to skutočne tak sa presvedčíte pri čítaní nasledujúcich riadkov.

Rod Stewart – Thanks For The Memory ... The Great American Songbook vol. IV.

Rod Stewart slávi v posledných rokoch obrovský celosvetový úspech s radou albumov American Songbook a inak tomu nebolo ani na sklonku minulého roku, kedy vydal ďalší z albumov s neskutočne dlhým názvom. V poradí už štvrtý diel nesie názov Great American Songbook a okrem klasických swingových vypaľovačiek v podaní neodolateľného „zachrípnutého ananásu“ nájdete na albume niekoľko exkluzívnych duetov s Dianou Ross, Christinou Aguilerou či Eltonom Johnom.
Album ponúka až trinásť skladieb, z ktorých až neuveriteľných sedem je klasickým duetom, prípadne vznikli za výraznej podpory ďalšieho hudobného hosťa. Tak ako to už v prípade tohto speváka býva zvykom, i tento album sa bezpochyby stane legendou a neoddeliteľnou súčasťou diskografie každého hudobného zanietenca.
Album je technicky veľmi dobre zvládnutý, hudobne čistý a Rod Stewart je v tej najlepšej speváckej forme. Booklet je klasický a okrem spevákových fotografií ponúka i texty a všetky základné informácie. Výborný projekt.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005

Celkový čas: 43:05

Linky: www.sonybmg.cz, www.rodstewart.com

Eurythmics – Ultimate Collection

Minulý rok by sa dal kľudne nazvať i rokom kapely Eurythmics a to i napriek tomu, že nevydali žiadnu novinku. A i napriek tomuto „defektu“ bolo okolo nich pomerne rušno. Domovská vydavateľská firma sa totiž rozhodla oživiť ich niekdajšie úspešné nahrávky a kompletnú diskografiu tohto dua vydala v digitálne vyčistenej podobe. Albumy v tejto podobe vyšli i jednotlivo, ale pre zanietených fanúšikov vyšli i ako komplet v exkluzívnom balení za výhodnú cenu. Hádam nikto nepochybuje, že o takýto produkt takejto skvelej kapely bol je veľký záujem. Spomínaná zostava vychádza navyše doplnená o množstvo bonusov a remixov.
Najväčším lákadlom pre mnohých diskofilov však určite bola výberovka Ultimate Collection, ktorá bola súčasťou tohto projektu. Jej neoddeliteľnou súčasťou je novinkový, po dlhej dobe jediný singel dua Dave Stewart a Annie Lennox I´ve Got A Life. V rádiách sa mu darilo pomerne dobre a ako artikel, ktorý má projekt predávať je vskutku vydarený.
Na trh sa dostáva i rovnomenné DVD, ktoré poskytuje všetky pesničky z CD vo forme videoklipov. Unikátny projekt, ktorý je hádam predzvesťou ďalšej spoločnej platne tejto dvojice. Záverečným špeciálnym a hodnotným bonusom je bezpochyby kvalitný booklet s fotografiami, textami piesní a ďalšími informáciami.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005

Celkový čas: 79:15

Linky: www.eurythmics.com

INXS – Switch

Dá sa predpokladať, že po smrti frontmana tejto austrálskej kapely len málokto predpokladal, že sa chlapci z INXS dajú ešte niekedy dokopy a budú produkovať nové skladby. Skôr to vyzeralo na to, že budú prežívať vďaka svojim legendárnym nesmrteľným nahrávkam. Ako však išiel čas, INXS plánovali cestu späť. A pomerne netradičným spôsobom. Prostredníctvom televíznej reality šou Rock Star: INXS objavili nového speváka, ktorý sa volá J. D. Fortune, pochádza z Kanady a zdá sa, že skupine môže priniesť skutočné šťastie v lotérii. O tom, že J. D. nebude žiadna rýchlo kvasená hviezda svedčí i fakt, že je autorom prvého hitu skupiny Pretty Vegas, ktorý v novodobej histórii formácie napísal spolu s gitaristom Andrewom Farrissom. Album prináša jedenásť rovnocenných skladieb, ktorých producentom sa stal vychýrený Guy Chambers, ktorý sa preslávil najmä svojou prácou pre Robbie Williamsa. Spomínanému prvému singlu sa v rádiách mimoriadne darilo a dá sa predpokladať, že rovnaký osud čaká i jeho nástupcu, skladbu Afterglow. Album v týchto dňoch vychádza i vo forme dual discu. Ak chcete vidieť ako vyzerá nový spevák kapely, nakuknite do bookletu, kde okrem fotiek nájdete i texty pesničiek.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2005

Celkový čas: 44:03

Linky: www.inxs.com, www.inxsusa.com

 

Zdroj: SITA