Pesničkovým výberovkám sa darí. Aspoň tomu nasvedčujú nové a nové edície a ich vysoké poradové číslo. Naša, dnes už pomerne vychytená hudobná stanica má tiež svoju radu výberových albumov, ktorú pochopiteľne nazvala Music Box Hity a v súčasnosti na trh prichádza s ich štvrtým pokračovaním.

Pesničkovým výberovkám sa darí. Aspoň tomu nasvedčujú nové a nové edície a ich vysoké poradové číslo. Naša, dnes už pomerne vychytená hudobná stanica má tiež svoju radu výberových albumov, ktorú pochopiteľne nazvala Music Box Hity a v súčasnosti na trh prichádza s ich štvrtým pokračovaním.

Music Box Hity sa stali pomerne známou platňou vďaka svojej rôznorodosti. Majú totiž najhranejšie skladby tejto televízie a tvorcovia tohto produktu sa snažia na album presadiť i domáce a české skladby. Samozrejme, dominujú tie zahraničné, ale niekoľkými pesničkami dostávajú šancu prezentovať sa i domáci umelci.

Štvrté pokračovanie tejto edície otvára Anastacia s hitom Heavy On My Heart. Dáma, ktorá v minulom roku zamútila i trávnik bratislavského petržalského štadiónu. Nasleduje ďalšia dáma, tento raz Aneta Langerová s megahitom Voda živá.
Album prezentuje šestnásť skladieb a časomiera CD by ešte hravo povolila nejakú tú skladbu navyše. Jediným problémom tohto projektu je fakt, že pesničky na ňom nie sú až tak aktuálne, ako na ostatných podobných projektoch. V prípade Music Box Hitov však svoje zohráva najmä cena, ktorá je oproti ostatným výberom pomerne rozumnejšia.

Album teda pokračuje ďalej. A hudobné drážky na ňom roztáčajú chlapci z Backstreet Boys so svojim reinkarnačným hitom Incoplete. Platňa nás ďalej uvádza na domácu hudobnú scénu, ktorú zastupuje Zuzana Smatanová so svojim prvým singlom z nového albumu Svet mi stúpil na nohu – Nech sa deje, čo sa má. Na škodu veci je najmä v tomto prípade fakt, že od najväčšieho boomu tejto skladby prešiel vskutku dlhý čas a Zuzana už má hádam tri ďalšie single z novej platne.

Ďalšie tri skladby prinášajú zahraniční interpreti. Jedna ženská hviezdička (Natasha Bedingfield – I Bruise Easily), jedna hudobná legenda (Duran Duran – What Happens Tomorrow) a ďalšia (už tretia) speváčka, ktorá v minulom roku navštívila Slovensko (Natalie Imbruglia – Couting Down The Days).

Následné zaradenie skladby Keď sa láska podarí je ďalším šokom, keďže kapela Gladiator mala v čase vydania tohto sampleru na trhu svoj nový album Mesto, ktorý by si zaslúžil väčšiu pozornosť, než hity z predošlého albumu. Domáci interpreti sú na albume zastúpení ešte niekoľkokrát. Nasleduje Polemic (Yes You´re Right), dvaja zástupcovia prvého kola súťaže Slovensko hľadá SuperStar, Samuel Tomeček (Nehorí) a Black P, alias Peter Konček (I Love You More). Ľubozvučná, hoci trochu vulgárna slovenčina znie i v podaní Horkýže Slíže v skladbe Logická hádanka a rečovo zrozumiteľné skladby uzatvára príspevok od českého speváka Daniela Landu (Morituri Te Salutant), čo je vlastne hit Karla Kryla, navyše v živej koncertnej nahrávke. Zahraničnú časť projektu uzatvára nemecká mladá mamina Sarah Connor (From Zero To Hero), odkiaľski z pekla ešte zahučali O-Zone (som zvedavý, čo bude letným hitom tento rok) v skladbe De Ce Plang Chitarele a hneď za Petrom Končekom nasleduje jeho veľký vzor R. Kelly v skladbe Burn It Up. Koniec, bodka, zhasla fajka.

Ešte tak booklet s rovnakým námetom ako v predošlých troch častiach, iba číslo sa zmenilo. A vo vnútri skromnej knižky (ak sa tak dá pomenovať) krátke vysvetlivky k jednotlivým skladbám, z ktorých sa dozviete, že najstaršia skladba na albume je stará šesť rokov. Na doplnenie hudobného archívu a občasnú zábavu to však hravo vystačí.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 60:57
Linky: www.sonybmg.cz
 

Zdroj: TS MusicServer