V poslednom čase sa na trhu objavilo niekoľko lukratívnych hudobných DVD. Tento druh zvukového a obrazového záznamu sa stáva v poslednom čase veľmi obľúbeným a treba uznať, že na týchto nosičoch vychádzajú vskutku lukratívne produkty.

V poslednom čase sa na trhu objavilo niekoľko lukratívnych hudobných DVD. Tento druh zvukového a obrazového záznamu sa stáva v poslednom čase veľmi obľúbeným a treba uznať, že na týchto nosičoch vychádzajú vskutku lukratívne produkty. Na pár z nich sme mali šancu pozrieť sa bližšie.

Pixies – Sell Out 2004 Reunion Tour
Formácia Pixies mieri na Slovensko a v lete vystúpi ako jedna z veľkých hviezd na festivale Pohoda v Trenčíne. Aby ste vedeli do čoho idete, je tu nádherná príležitosť vychutnať si skupinu na exkluzívnom DVD, ktoré divákovi prináša ukážky siedmych vystúpení z posledného turné skupiny. Hlavnú časť nosiča tvorí materiál so záznamom koncertu Pixies, ktorý sa uskutočnil v lete 2004 vo Francúzsku.
Ostatné nahrávky, teda bonusový materiál bol zaznamenaný okrem iného i na množstve hudobných festivalov, mimo iných i na Škótskom T In The Park. Hádam nikto nepochybuje o tom, že nechýba žiadny z hitov ako Here Comes Your Man, Monkey Gone To Heaven, Where Is My Mind a Gigantic.
Takmer dve a pol hodiny trvajúce dielo prináša 28 skladieb vrámci záznamu hlavného koncertu a neuveriteľných 15 bonusových skladieb. Koncertná časť DVD trvá 82. minút, zvyšok tvoria bonusy. Obraz je veľmi kvalitný a zvukový záznam čistý, rozmixovaný do formátu 5.1, ale i stereo. Celý produkt je navyše podporený množstvom titulkov. K dispozícii sú anglické, francúzske, nemecké, talianske, španielske, portugalské.
Zaujímavo je riešený i samotný booklet projektu, ktorý je plný zaujímavých a doplňujúcich informácií, dosť hodnotných pre každého fanúšika. Nechýba množstvo fotografií z koncertu skupiny. Naozaj sa oplatí, ako predjedlo pre živým koncertom v Trenčíne naozaj chutné.

Judas Priest – Rising In The East
Svoj najznámejší koncertný album nahrala skupina Judas Priest pod názvom Unleashed In The East v Japonsku v roku 1979. A aby tradícia ostala zachovaná, z krajiny „kvitnúcej višne“ sa rozhodli nahrať i záznam koncertu, ktorým okrem iného oslávili i návrat Roba Halforda do skupiny.
Záznam vznikal v Tokijskej hale Budokan. Fanúšikovia rockovej hudby v Európe i v Amerike sú presvedčení, že najlepšie záznamy koncertov vznikajú práve v tejto hale a po záznamoch z nej siahajú radšej než po záznamoch tých istých koncertov v Londýne, či new Yorku. A bohovia metalu na tomto DVD znejú naozaj veľmi dobre. Hutný zvuk je len jedným z množstva plusov, ktoré toto DVD má.
Majiteľ DVD nech neočakáva žiadne bonusy, pretože tento nosič neobsahuje nič viac nad rámec dvojhodinového koncertu. Ten je rozmixovaný do zvukového formátu 5.1 Dolby Digital a tiež DTS. Nechýba ani formát stereo.
Záznam koncertu vznikol v minulom roku, obohatený je o základné informácie na zadnej strane obalu a pre fanúšikovej tvrdej metalovej hudby si dovolím trochu nadnesene napísať, že ide o balzam na dušu.  

Oba DVD nosiče vydalo v roku 2006 vydavateľstvo Warner Music
Na Slovensku distribuuje Forza
Linky: www.forzashop.sk
 

Zdroj: TS MusicServer