Iba celkom nedávno sa prevalilo, že spevák Arash nakrúca na Slovensku videoklip a nie len taký nejaký. Najdrahší v tejto hudobnej sezóne, ak sa teda nič nepredvídané nestane.

Iba celkom nedávno sa prevalilo, že spevák Arash nakrúca na Slovensku videoklip a nie len taký nejaký. Najdrahší v tejto hudobnej sezóne, ak sa teda nič nepredvídané nestane. A aby na to nebol sám, priviezol si na Slovensko i režiséra, ktorý spolupracoval s tak zvučnými menami ako Madonna, či Cher a veľkou skupinou tvorcov sa presunuli do Popradu, kde na miestnej železničnej stanici nakrúcali akčné scény v štýle Jamesa Bonda.

A aby sa na ten klip dalo pozerať i z iného uhlu, pozval si Arash na spoluprácu i mladučkú exotickú speváčku Aneele, ktorá sa prezentuje v médiách svojich aktuálnym singlom Jaande, ktorý akoby z ucha vypadol všetkým tým minuloročným letným hitom speváka Arasha.

Tvorba mladej speváčky je v rovnakom komerčnom štýle, pričom sa obaja tvária, že kráčajú s dobou. Keďže však ide hudobne o presne to isté, čo tu už Arash so svojim Bora Bora predviedol, žiadne veľkolepé prekvapenia sa nekonajú.
Aneela má bezpochyby toho istého producenta čo Arash, človeka, ktorý zaspal na vavrínoch a úspechu svojho prvého hitu. Všetko ostatné, čo vyprodukoval následne po Bora Bora si je navlas podobné, čo znamená, že už iba málo stráviteľné, opočúvané a konečnom dôsledku i poriadne nudné.
Jaande je síce svižná skladba, ktorá keby bola prišla v minulé leto, mohol z nej byť hit. Dnešná, hoci i komerčná produkcia je už míľovými krokmi niekde inde a hoci sa v týchto dňoch očakáva, že na hudobnej scéne vystrelí chytľavý a lacný hit, ktorý bude celé leto plieniť hitparády Aneela a jej Jaande to určite nebude.

Táto pesnička totiž nikoho nezaujme. Je chabá, lacná, druhotriedna. A vrcholom všetkého je, že po hudobnej stránke neprináša nič nové. Presne takto vyzeral tanečný boom pred rokom, kedy Arash prišiel s čímsi exotickým, čo malo krátku letnú životnosť a po dlhej zime si na to nikto ani len nespomenie. Dievčatko, zaspalo si dobu a ani roztomilá tvárička ti s takýmto songom nepomôže naštartovať svoju nádejnú kariéru.

Navyše Aneela je opäť len ďalšou z množstva krások, ktoré sa tvária ako speváčky, ale popri tom sú len zárobkovým produktom svojich manažérov, ktorí si na peknom ksichtíku snažia namastiť vrecká. Spev je pri takýchto projektoch až druhoradá záležitosť.
Pokus o zaujatie v tomto prípade bohužiaľ nevyšiel ani tvorcom štyroch remixov, ktoré singel poskytuje. Okrem toho, že sa nebudú nikde hrať, je tu ďalší problém. Remix je o tom, že má známu pesničku v niečom  odlíšiť od originálu, dať jej šancu druhého a v mnohých prípadoch i samostatného života. Pri Jaande to nevyšlo ani náhodou. Pesničky sa líšia hádam iba v časomiere, pričom originál skladby trvá tri minúty a najdlhší remix necelých sedem. Samotné remixy však museli pripravovať ľudia, ktorí sa buď v mixovaní hudby nevyznajú, ale im bolo úplne jedno, ako to celé dopadne. Tie skladby sú totiž pomerne rovnaké a ani ich remixy žiadne prevratné prekvapenie neprinášajú. Hold, dievčatko, na úvod sa ti príliš nepošťastilo.

Vydavateľstvo: Warner Music, 2006
Celkový čas: 26:00
Linky: www.warnermusic.se

Zoznam skladieb:
Jaande
01. Radio Edit
02. Extended Remix
03. Pete Clarke Remix
04. 2-4 Grooves Remix
05. Groove Rebels Remix

Zdroj: TS MusicServer