Norman „Jacker – Of – All – Genres“ Cook sa narodil vo Veľkej Británii. V roku 1986 sa stal súčasťou formácie The Housemartins na miesto Teda Keya.

Norman „Jacker – Of – All – Genres“ Cook sa narodil vo Veľkej Británii. V roku 1986 sa stal súčasťou formácie The Housemartins na miesto Teda Keya. O rok neskôr sa kapela rozpadla a Cook splu s Timom Jefferym a JC Reidenom zakladá skupinu Pizzaman. Do prvej štyridsiatky najprestížnejšej britskej hitparády sa im podarilo dostať štyri svoje songy (Trippin On Sunshine, Sex On The Streets a Happiness).

Následne tento človek prejavil svoj talent vo formáciách Freakpower a Beats International. A potom už prichádza rad na sólovú kariéru, ktorá, hoci to nikto príliš neočakával, priniesla umelcovi najväčší rozruch okolo svojej osoby. Veľmi cenené sú i remixy, ktoré pripravuje aj pre iných umelcov.

Svoju sólovú kariéru mapuje Fatboy Slim na aktuálnom albume najväčších hitov. A robí to skutočne svojsky. Aby každému bolo všetko jasné, tak do momentu, kým vznikol album Why Try Harder, má Norman Cook za sebou desať rokov sólovej kariéry, 135 pripravených programov v rádiu, štyri radové albumy, šestnásť komerčne úspešných singlov, päť remixových albumov a minimálne 812 litrov vodky, ktoré zriedil 120 galónmi mlieka, pričom nalietal dva milióny 635 tisíc míľ. A ešte omnoho viac zaujímavých podrobností, ktoré sú súčasťou útleho, no o to zábavnejšieho bookletu jeho nového hudobného projektu, s ktorým práve prichádza na trh.

Album mapuje desať rokov kariéry tohto všestranného umelca, speváka, skladateľa, multiinštrumentalistu i vyhľadávaného producenta. Presne osemnásť skladieb, z ktorých šestnásť tvoria prevažne známe a určite úspešné single a dve horúce novinky, ktoré sa do hudobných letopočtov zapísali práve v tomto roku.
Nie je miesto na obavy. Na album sa dostalo skutočne všetko, čo si pri vyslovení pojmu najväčšie hity dokážete od tohto speváka predstaviť. Aj Gangster Trippin, ale samozrejme aj Right Here Right Now. Spomínané novinky sa pyšnia názvami Champion Sound a That Old Pair Of Jeans.

Skvelá muzika, skvelá súhra nečakaných a moderných tónov, netypické poňatie umenia a moderný sound, to sú devízy, vďaka ktorým sa svet z Fatboya Slima posadil na zadok. A práve vďaka jeho práci ten jeho ani náhodou neostane tak holý ako prdel jeho obtlstlej postavičky na zadnej strane bookletu.

Tučný, polonahý a temer nahý maskot s cigaretou v ruke a anjelskými krídlami na pleciach (Bože, to už je len kombinácia – úžasná) je sprievodcom po viac než hodinovom projekte, po drážkach hudby, ktorá zmenila svet.
Fatboy Slim sa stal legendou, ktorá zmenila ponímanie muziky a dodala jej nový šmrnc. Postavička, pre ktorú sa oplatí strčiť si CD do prehrávača a nechať sa unášať tým skvelým bláznovstvom, ktoré ponúka. Výborný album!

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 65:44
Linky: www.fatboyslim.net

Zoznam skladieb:
01. The Rockafeller Skank
02. Prayse You
03. Brimful Of Asha
04. Weapon Of Choice
05. Gangster Trippin´
06. I See You Baby
07. Wonderful Night
08. Right Here, Right Now
09. Going Out Of My Head
10. Sunset (Bird Of Prey)
11. Everybody Loves A Carnival
12. Don´t Let The Man Get You Down
13. Demons
14. Sho Nuff
15. Slash Dot Dash
16. Santa Cruz
17. Champion Sound
18. That Old Pair Of Jeans
 

Zdroj: TS MusicServer