Fuj! V populárnej hudbe rodiacej sa v nich zemepisných šírkach si toho poslucháč a jej konzument musí občas poriadne vytrpieť. Projekt DaMiChi je jasným dôkazom toho ako sa dá "pokaziť" hudba, ako z nej urobiť maximálny kaleráb a niečo tak urážlivé, až to bolí.

Fuj! V populárnej hudbe rodiacej sa v nich zemepisných šírkach si toho poslucháč a jej konzument musí občas poriadne vytrpieť. Projekt DaMiChi je jasným dôkazom toho ako sa dá "pokaziť" hudba, ako z nej urobiť maximálny kaleráb a niečo tak urážlivé, až to bolí. Takéto projekty by sa mali jednoducho zakázať.

Michala Davida poznám ešte z čias, keď spieval Husákovým pionierom Poupata. Davide Mattioliho na domácu scénu dotiahla Ilona Csáková, keď mala svoje Tornero talianske obdobie. Kde sa vzalo to roztopašné dievča z grila (Chiara Grilli) dodnes netuším, hoci táto najsvätejšia trojica "kazí" muziku už tri, či štyri roky. Podľa posledných informácií Chiara pochádza priamo z Talianska, kam sa teraz vracia, pretože sa jej tam začína dariť. Uf! Odporúčam zabaliť si miesto batožiny Mattioliho a poriadne za sebou u nás zamiesť stopy. Chápadlá chobotnice si rovnako slastne vydýchnu ako každý, kto hľadá v hudbe aspoň trochu umenia.
Najväčšie talianske hity sú tak zlý projekt, až na to niet slov. Teda je, ale sú nepublikovateľné. Toľko gýču na jednom nosiči, toľko lacnosti a kolotočovej muziky, až to bolí. Dieter Bohlen je hviezda vedľa týchto „umelcov“.

Keď sa na trhu objavil ich prvý projekt, bral som to ako srandu, ktorá neprežije. Úspech bol nakoniec tak zarážajúci, až hrôza. Doma v Čechách niekoľko týždňov na čele hitparády predajnosti, u nás niekoľko tisíc predaných nosičov. Zaspali sme snáď dobu? Dobre! Prišla dvojka a malo to byť „finito“. Ďalší nepochopiteľný úspech a ďalšie pokračovanie. Až po to súčasné, štvrté. Nikdy som neveril, že to môže zájsť až tak ďaleko. Týchto „umelcov“ by mali zavrieť. Alebo jedného poslať do dôchodku a dvoch deportovať. Už hádam ani toľko tých talianskych hitov nemôže byť, čo oni pokazili.

Tento projekt je takmer hodina kolotočovej hudby, ktorej vývoj zaspal v roku 1984. Áno, takto sa hralo v tom období, keď Michal David bez problémov kradol talianske pesničky a spieval ich v češtine. I na tomto albume sa dá pochopiť, prečo sa komerčný prevažne vždy rovná gýčovému.

Navyše, toto trio senilných artistov si dovolilo urobiť senzusácke verzie i z hitov Erosa Ramazzottiho. Majú na to vôbec povolenie? Je tento projekt vôbec legálny. Ak áno, tak by mali jeho tvorcov legálne zavrieť. Najlepšie do jednej cely. Je to neznesiteľné. Ako sa na toto dala nahovoriť ešte aj Hana Zagorová, ktorá tu pustila svoje Setkání a ešte ho aj naspievala? Hanka, stratili ste zdravý rozum? Album už samozrejme končí nekonečne dlhými megamixami. Ten prvý ponúka prierez pesničiek z aktuálnej platne, do toho druhého už naplieskali všetko, čo kedy naspievali. A to všetko zabalené do bookletu v talianskych farbách. No tu by už hádam mohlo zasiahnuť aj talianske veľvyslanectvo.
Odporúčam nepočúvať pri depresiách! Mohlo by to skončiť katastrofálne!

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 51:26
Linky: www.sonybmg.cz

Zoznam skladieb:
01. Intro
02. Vado Via
03. Bello Impossible
04. Se Bastasse Una Canzone
05. Canzone D´Amore
06. Malinconia
07. Piu Bella Cosa
08. Come Vorrei
09. Stella Stai
10. Soli
11. Setkání
12. Radio 4 Mix
13. Speciale Danzante Mix

Zdroj: TS MusicServer